Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Optocht Grubbenvorst krijgt zaterdag herkansing

De optocht van Gekke Maondaagsvereniging de Plaggenhouwers wordt definitief zaterdag ingehaald.
De carnavalsvereniging besloot zondag om de optocht door Grubbenvorst niet door te laten gaan vanwege de naweeën van Storm Ciara.

Deelnemers
De vergunning van de gemeente is binnen en alle optochtdeelnemers zijn vandaag gebeld. “Iedereen is enthousiast. Alle groepen zeggen 'ja' of gaan hun best doen om erbij te zijn”, zegt Tijs Meewis, voorzitter van De Plaggenhouwers.

Alternatieve optocht
Op Gekke Maondaag was het feest er niet minder om, een alternatieve optocht trok maandagmiddag van kroeg naar kroeg. Daarna barstte een straatcarnaval los voor de kerk in Grubbenvorst. Zaterdag mag Grubbenvorst opnieuw een feestje vieren als de optocht om 14.30 uur een herkansing krijgt.

Weersverwachting
De weersverwachting voor zaterdag is trouwens niet geweldig maar dat speelt geen rol volgens Meewis. Zolang er geen gevaar is voor deelnemers en publiek gaat de optocht in Grubbenvorst nu zeker door. “Mocht het weer wat minder zijn, dan is dat geen reden om hem nog een keer af te lassen. Dan gaan we er evengoed voor”, aldus de voorzitter.

Het is in de historie pas een keer eerder voorgekomen dat de optocht werd afgelast. Dat was in 1991 wegens de Golfoorlog.
advertentie Banner-centraal Driessen Groep