Facebook/Gekke Maondaags Vereiniging de Plaggenhouwers

Gekke Maondaag in Grubbenvorst: 'Van optog naor kroegentog!'

Weer of geen weer, Grubbenvorst was ondanks de storm weer in de ban van Gekke Maondaag.

Een alternatieve optocht trok maandagmiddag van kroeg naar kroeg.

Straatcarnaval
Gekke Maondaagsvereniging de Plaggenhouwers besloot zondag om de optocht door het dorp niet door te laten gaan omdat er nog slecht weer werd voorspeld. Als alternatief verzamelden een aantal groepen die aan de optocht mee zouden doen aan het begin van de middag bij Beej Toën. “Van optog naor kroegentog!”, schrijft de Plaggenhouwers op Facebook. Na de geïmproviseerde optocht barstte het straatcarnaval los voor de kerk in Grubbenvorst.

Boerenbruiloft
Gekke Maondaag begon voor de Plaggenhouwers al vroeg in de ochtend met het thuis ophalen van Prins Timo (Verhaagh) en het boerenbruidspaar Suus Versleijen-Olckers en Mark Gerits. De trouwerij van de boerenbruiloft was niet voor het oude raadhuis maar binnen bij Beej Toën.

Facebook/Gekke Maondaags Vereiniging de Plaggenhouwers

College van B&W
De burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas  kwamen traditiegetrouw de sleutel overhandigen aan Prins Timo. “Dat hebben we als college gedaan als een kruising tussen een bij en een Dalton”, schrijft wethouder Roy Bouten op Facebook.

Gerard en Truus Versleijen werden bij deze gelegenheid onderscheiden als 'Groetofficier in de orde van de Plag' voor hun inzet voor de vereniging.

Laat je reactie achter