advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Hoogbejaarde vrouw dood gevonden in gevangenis

Een hoogbejaarde gevangene is woensdag dood aangetroffen in haar cel in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Uit onderzoek is gebleken dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd.

Gevangeniswoordvoerder Robert Meijer bevestigt de zelfdoding aan 1Limburg. Ze is gevonden door personeel.

Lopende zaak
Uit informatie in handen van L1 blijkt dat het om een 81-jarige vrouw gaat, die vastzat in het Huis van Bewaring. Dat betekent dat haar strafzaak nog liep en er dus nog geen vonnis lag. Justitie verdacht de bejaarde vrouw ervan dat ze haar man om het leven wilde brengen. Gevangeniswoordvoerder Meijer kan vanwege privacyoverwegingen niets kwijt over de identiteit van de vrouw.

Erg eenzaam
Een ruime maand geleden sprak de vrouw nog met koning Willem-Alexander, die toen een digitaal bezoek bracht aan de vrouwengevangenis. "Het is zwaar", zei ze toen. "Als je opgesloten zit, ben je wel erg eenzaam. Ik neem computerlessen en we hebben een bibliotheek. Er is dus wel iets te doen, maar verder is het een beetje als in de buitenwereld", doelde ze op de toen geldende coronamaatregelen.

'Soort familie'
De bejaarde vrouw noemde de groep gevangenen 'een soort familie'. "Bij binnenkomst moest ik veertien dagen in quarantaine, dat was zwaar. Je mocht maar een uurtje luchten. Maar nu heb ik een mooie cel. Niks mis mee, alles is netjes. Ik vind de medewerkers ook heel menselijk."

Grote impact
Volgens Meijer heeft de politie onderzoek gedaan en is er een schouwarts ter plaatse geweest. Daaruit zou dus zijn gebleken dat de vrouw zichzelf van het leven heeft beroofd. De directeur van de gevangenis heeft een calamiteitenonderzoek ingesteld en melding gedaan bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. "Deze gebeurtenis heeft grote impact op collega's die op de betreffende afdeling werken. Ook gedetineerden op die afdeling zijn onder de indruk", vertelt Meijer.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Laat je reactie achter