advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Gevangene heeft corona: hele afdeling in isolatie

Een gedetineerde van de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord is positief getest op corona, waardoor de complete afdeling in quarantaine moet.

Dat meldt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer aan 1Limburg.

57 gedetineerden
Een gedetineerde testte vrijdag positief op corona. Alle 57 gevangenen die op de afdeling in het kloostergebouw verblijven, moeten daarom tien dagen preventief op hun afdeling blijven. De besmette vrouw zit in isolatie op haar eigen cel. Uit bron- en contactonderzoek is niet duidelijk geworden hoe de vrouw besmet is geraakt. 

Ook is uit dat onderzoek gebleken dat niemand van het personeel bij haar in de buurt is geweest, waardoor er nog geen medewerkers in thuisisolatie hoeven. 

Recreëren en luchten
De gedetineerden kunnen nog recreëren, luchten en bellen. "Dit is mogelijk op de afdeling zelf, waardoor ze niet uit de isolatiebubbel hoeven te stappen", vertelt Meijer. Alle activiteiten buiten de afdeling, zoals arbeid of overplaatsingen naar andere afdelingen of gevangenissen, zijn niet mogelijk.

Teleurgesteld
Bezoek en verlof kan hierdoor niet doorgaan, wat een teleurstelling is voor de gedetineerden aangezien het paasverlof voor de deur staat. “Sommige vrouwen zijn daar dan ook niet blij mee, al hebben de meesten wel begrip voor de maatregelen”, aldus Meijer. 

Het is dit jaar de eerste besmetting in de gevangenis. Vorig jaar raakte ook een gevangene besmet, waarna veertig medegevangenen in quarantaine zijn geplaatst.

Laat je reactie achter