Zwak begint wordt Wittenhorst 1 fataal

Een slecht begin van zowel de eerste als de tweede helft heeft RKsv Wittenhorst 1 de das omgedaan. De Horstenaren werden door concurrent Orion afgestraft: 1-3.

Al in de tweede minuut werd een snelle aanval over de rechterkant afgerond met een knappe schuiver van Sam Huismans.
Vervolgens leek Giel Beurskens tot twee keer toe gevaarlijk te worden, maar kwam hij nipt tekort om voor succes te zorgen. Na iets meer dan tien minuten verdubbelden de Nijmegenaren de score: onnodig balverlies werd door Vincent Alberts omgezet in een treffer.

Strafschop
Na ruim twintig minuten wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Jeroen Verkennis wist hier wel raad mee en bracht de aansluitingstreffer op het scorebord. Direct na deze treffer werd Wittenhorst opnieuw gevaarlijk, maar het schot van Nick Driessen miste kracht.

Voor rust waren de Horstenaren sterker aan de bal en gevaarlijker dan de bezoekers.
Waar aan de ene kant een gevaarlijke voorzet bijna werd omgezet in de 1-3, hing aan de andere kant de gelijkmaker in de lucht. Helaas werd de misschien wel verdiende treffer niet gemaakt en zochten de ploegen de kleedlokalen op met een voorsprong voor Orion.

RKsv Wittenhorst

Snelle treffer
Drie minuten na de rust scoorde Mick Alberts met het hoofd, nadat de snelle vleugelspeler van de bezoekers alle ruimte kreeg om op te stomen over de linkerkant.
De pijlsnelle Mansaré zorgde enkele minuten later zelfs bijna voor de 1-4, maar dit werd de Horstenaren bespaard. Even later leek Giel Beurskens voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar zijn lobje bleek niet over de doellijn te zijn geweest.

In het vervolg van de wedstrijd werden nog enkele kansjes gecreëerd door Giel Beurskens en Spreeuwenberg, maar de thuisploeg wist nimmer te overtuigen en voor groot gevaar te zorgen. De bezoekers gingen verdiend met de drie punten aan de haal en zijn aardig op weg om de nacompetitie te ontlopen. Voor Wittenhorst is dit anders: naaste belager Unitas '30 komt door een overwinning tot op twee punten.

Zaterdag wacht de loodzware uitwedstrijd bij de gedoodverfde kampioen GOES.

Laat je reactie achter

Dagen na hoosbui camping Melderslo nog steeds waterballet

Het regenwater wil maar niet wegtrekken op camping Leef! in Melderslo. Bijna vier dagen na de enorme hoosbui staat het terrein op veel plekken nog steeds blank.

Te weinig controle op legaal wapenbezit in Horst aan de Maas, politie belooft verbetering

Er zijn te weinig controles op wapenbezitters in de gemeente Horst aan de Maas. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws bekend heeft gemaakt. Toch zijn de cijfers genuanceerder dan dat ze nu lijken volgens woordvoering van Politie Limburg.

Quinty Roeffen grijpt naast ticket Olympische Spelen

De Horsterse Quinty Roeffen heeft misgegrepen voor een kans op een ticket van de Olympische Spelen in Parijs. Er zijn nog twee kansen op een ticket.

Eier met spek en toepen tijdens Ideale Kermis in Horst

De jaarlijkse traditie toepen tijdens de Ideale Kermis in Horst is vandaag weer van start gegaan. Bezoekers kregen een vers gebakken eitje erbij om de honger te stillen.

Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren. Concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Studio Gasthoês: Molen Meterik viert feest

De Meterikse molen ‘Eendracht Maakt Macht’ bestaat 125 jaar. Daarom gaat Marjolein Driessen in de nieuwe aflevering van Studio Gasthoês met Richard Couwenberg in gesprek om het te hebben over de festiviteiten rondom dit jubileum.