L. Schampers

Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren. Concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Al in de eerste minuut profiteerde Rogier Benschop van balverlies aan de Horster kant en rondde af. Hiermee werd de toon gezet voor een zware pot voetbal.

Gelijkmaker
Toch wist Wittenhorst zich snel te herstellen. Na een prachtige aanval over meerdere schijven tekende Nick Driessen na ruim tien minuten voor de gelijkmaker. Vijf minuten later werd spits Verkennis over rechts gelanceerd, maar kwam hij een teenlengte tekort om door te kunnen stoten naar het vijandelijke doel.

Enkele minuten later kwamen de Brabanders weer op voorsprong door Salah-Eddine Jaddi. Ondanks een knappe redding van Arts, bleek de rebound te machtig voor de doelman.

Grote achterstand
Ook aan de 3-1 van Melvin de Leeuw ging balverlies aan Horster zijde vooraf. Met een zuiver schot in de hoek bracht hij zijn ploeg op een kansrijke voorsprong.

Alsof het niet erger kon bracht Jahaoui de 4-1 op het scorebord na een actie die de oranje-zwarte defensie verraste. De stand werd voor rust wel draaglijker gemaakt door de aansluitingstreffer van Giel Beurskens. Met een hard schot rondde hij de voorzet van Van Kuijck fraai af.

Kansjes
De Horstenaren creëerden na de rust kansen om de 4-2 achterstand te verkleinen. Zo werd een gevaarlijk schot van Rijkers gepareerd en konden Giel Beurskens (3x) en Driessen hun inzet niet genoeg kracht geven.

De ingevallen doelman Van Rens moest ook enkele keren in actie komen om de achterstand niet groter te laten worden. Het geroutineerde Halsteren bleef relatief makkelijk overeind en wist het ijverige Wittenhorst van grote kansen af te houden.

Genadeklap
Vijf minuten voor tijd voorkwam de lat in eerste instantie een nog grotere achterstand, maar in de daaropvolgende aanval kopte Jeroen Beerendonk alsnog de 5-2 tegen de touwen. Wittenhorst kwam duidelijk tekort tegen deze geroutineerde, degelijke en makkelijker combinerende tegenstander.

Spannende weken
Door de overwinning van concurrent Unitas '30 op bezoek bij HVCH (1-3) scheidt alleen het doelsaldo Wittenhorst nog van de nacompetitie. Met wedstrijden tegen EVV (a.s. zondag), UDI '19 en Venray voor de boeg, wordt het een hels karwei om de nacompetitie te ontlopen.

Laat je reactie achter

Aspergegilde verstopt "Witte Goudstaven" in Limburg

Het Aspergegilde gaat de komende weken enkele ‘witte goudstaven’ verstoppen. Via de sociale mediakanalen van het gilde worden hint over de vindplaatsen gegeven.

Ankie uit Sevenum slachtoffer van identiteitsfraude

Zestien procent van alle inwoners in Nederland werd in 2023 het slachtoffer van een online incident of fraude. In het totaal komt dat neer op ruim 2,8 miljoen gedupeerden. Groot zijn vaak de gevolgen, en niet alleen voor de mensen van wie geld afhandig is gemaakt.

Wandeldriedaagse vervroegd in tijd vanwege EK voetbal

De organisatie van de Wandeldriedaagse in Horst heeft de starttijd op zondag 16 juni vervroegd vanwege de EK-wedstrijd tussen Nederland en Polen. Zo kan iedereen toch de wedstrijd zien.

Aandacht voor fysieke winkels tijdens Week van de Stenen Winkel

In een wereld die steeds digitaler wordt, krijgen de fysieke winkels het steeds moeilijker. Daarom doen ook in Horst 28 ondernemers mee aan De Week van de Stenen Winkel om het belang van fysieke winkels onder de aandacht te brengen.

Basisscholen Griendtsveen en Sevenum strijden om elektronisch afval

Basisschool de Driehoek in Griendtsveen en basisschool de Krullevaar in Sevenum doen van 27 mei tot en met 20 juni mee met de E-waste Race. De deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat het hergebruikt of gerecycled wordt. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie.

In de Spotcast: Eva Wijnen

Host Stan Seuren gaat in gesprek met Eva Wijnen. Al van jongs af aan is Wijnen bezig met muziek en zingen. In 2012 kwam ze als deelnemer van The Voice Kids tot de finale. Ze zingt in Otherwise, Grand Round Band en Outline en staat op het punt om een album met eigen nummers op te gaan nemen.