advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Verwarring over openen camping sanitair

Afgelopen vrijdag ontstond verwarring bij campings in Horst aan de Maas. Enkele eigenaren hadden namelijk van de gemeente te horen gekregen dat er versoepelingen van de coronamaatregelen op komst waren.

Zo zouden de centrale sanitaire gebouwen weer deels open mogen. Maar aan het eind van de middag kwam de Veiligheidsregio Limburg-Noord inderdaad met een aanpassing van de noodverordening. Maar daarin geen versoepeling voor de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen in vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes.

Reactie gemeente
Een woordvoerder van de gemeente reageerde vandaag als volgt op de foutieve communicatie: “De gemeente was in de veronderstelling dat er een versoepeling zou komen ten aanzien van het gebruik van centrale sanitair gebouwen op campings. Daarom kregen twee campingeigenaren, die al contact hadden hierover met een medewerker, donderdag te horen dat de Veiligheidsregio vrijdag met de mededeling zou komen dat de toiletvoorzieningen weer open mochten per 1 juni. Achteraf bleek deze informatie toch niet te kloppen. Dit is zeer spijtig en had niet mogen gebeuren.”

Dit is zeer spijtig en had niet mogen gebeuren.

• Gemeente Horst aan de Maas

Onbegrip
Slecht nieuws dus voor campingeigenaren en vooral onbegrip nu het er naar uitziet dat tot 1 juli in heel Nederland de gedeelde sanitair gebouwen op campings gesloten moeten blijven. “In de horeca, bij Toverland en in winkels zijn ook gewoon de toiletten open. Daarom denken wij dat het op campings ook gewoon kan”, zegt Trudy Hanraets van camping Boszicht in Lottum. Ronald Hoppzak van de Schatberg vind het ook steeds lastiger om te begrijpen. “Waarom bij de één wel en de ander niet”, zegt hij.

Waarom bij de één wel en de ander niet?

• Ronald Hoppzak - Camping De Schatberg

Uitleg Veiligheidsregio
Volgens Hoppzak is het qua besmettingsgevaar op een camping ook een heel stuk veiliger. De Veiligheidsregio Limburg-Noord ziet dat anders en schrijft in de noodverordening het volgende: Het risico bestaat dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus. Daarnaast zal dit verbod naar verwachting bijdragen aan een vermindering van het aantal reisbewegingen.

Laat je reactie achter