advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Hôrster Carnavals Parade

Veiligheidsregio zet streep door grote carnavalsevenementen

Veel carnavalsverenigingen hielden de eer al aan zichzelf door hun activiteiten voor komend seizoen af te gelasten. Nu komt ook Veiligheidsregio Limburg-Noord met een verbod op alle grote vergunningsplichtige carnavalsevenementen.

Het besluit is genomen na overleg tussen de veiligheidsregio's in Limburg, gouverneur Theo Bovens en alle Limburgse burgemeesters. "Voor eenduidigheid en en het voorkomen van lokale verschillen trekken samen één lijn in onze provincie", zo schrijven de veiligheidsregio's in een brief. De twee Limburgse veiligheidsregio's volgen hiermee de koers die in Brabant al langer bekend was. Grote evenementen zoals de Hôrster Carnavals Parade in het dorpscentrum of de Elfde van de Elfde in Maastricht kunnen hierdoor definitief niet doorgaan. Ook de optochten zijn hierdoor niet mogelijk.

Coronaregels
De veiligheidsregio's zeggen zich te realiseren dat dit een 'teleurstelling is voor velen', maar denken dat het naleven van de coronaregels bij dit soort grote evenementen niet mogelijk is. Daarnaast vrezen ze gezien afgelaste vieringen in Brabant en Duitsland dat te veel carnavalisten naar Limburg zouden trekken. 

Laat je reactie achter