advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

CV D'n Dreumel

Carnavalsverenigingen beraden zich na evenementenverbod: 'Misschien een carnavalstalkshow'

Carnavalsverenigingen moeten creatief zijn als zij nog iets willen organiseren nadat de Limburgse veiligheidsregio's alle vergunningsplichtige carnavalsevenementen verbieden. In America denken ze bijvoorbeeld aan een talkshow.

Veel carnavalsverenigingen hielden de eer al aan zichzelf door hun activiteiten voor komend seizoen af te gelasten. Nu komt ook Veiligheidsregio Limburg-Noord met een verbod op alle grote vergunningsplichtige carnavalsevenementen in 2021. Geen optochten en niet samen hossen dus, zoals bijvoorbeeld duizenden mensen elk jaar doen op de Hôrster Carnavals Parade. Maar wat dan nog wel?

Talkshow
Carnavalsvereniging De Bok uit Swolgen kondigde al aan alle activiteiten af te gelasten. Ook De Plaggenhouwers uit Grubbenvorst blies de festiviteiten rondom Gekke Moandaag af. De vereniging laat weten over een paar maanden te gaan kijken wat er eventueel verstandig is om alsnog te organiseren dit seizoen. De Turftreiërs uit America zegt in een reactie de keuze van de veiligheidsregio niet leuk te vinden, maar wel te begrijpen. De vereniging ziet geen mogelijkheden voor fysieke bijeenkomsten dit jaar, maar komt mogelijk met een carnavalstalkshow. "Wellicht kunnen we hierin terugblikken op voorgaande jaren."

Overloop
Kenner Louis Vullings vindt het besluit van de veiligheidsregio jammer, maar begrijpt de afweging wel. "Anders krijg je in het ene dorp wel carnaval, en het andere niet. Duitsland heeft ook al alles afgelast. Als mensen weten dat er hier wel iets gevierd wordt, krijg je een 'overloop' van bezoekers. Dan kun je alles op anderhalve meter willen doen, maar kan het alsnog fout gaan. En gezondheid gaat boven alles."

Laat je reactie achter