Spectaculaire start voor Wittenhorst 1

Wittenhorst 1 is doelpuntrijk begonnen aan het nieuwe seizoen. In haar debuutwedstrijd in de 4e divisie werd op bezoek bij mede-debutant SC Kruisland spectaculair met 4-4 gelijkgespeeld.

Kruisland, een dorpje met slechts zo'n 2400 inwoners, timmert aardig aan de weg. Na twee opeenvolgende promoties debuteren de Noord-Brabanders net als Wittenhorst op divisieniveau. Met oud-profvoetballers als Diego Snepvangers, Richelor Spangers en Fouad Idabdelhay in de gelederen, troffen de Horstenaren een ploeg van formaat. Het was Idabdelhay die al snel een grote kans kreeg: na drie minuten komt een bal uit een corner voor zijn voeten. Van dichtbij schoot hij echter over.

Tegendoelpunt
Na ruim tien minuten moest de ploeg van trainer Van der Coelen haar eerste tegendoelpunt incasseren. Een mooie rush langs de linkerflank van Francis Manengela werd door hemzelf vakkundig afgerond, waardoor Wittenhorst al snel op achterstand kwam. Nog voor het kwartier creëerden de gastheren opnieuw een grote kans, maar Faris Ouaddaf schoot net naast.

Gelijkmaker
Na twintig minuten was daar Giel Beurskens. De aanvaller liet zijn individuele klasse zien met een fraaie beweging, waarna hij met een punter de bal in de kruising schoot en zo de gelijkmaker op het scorebord zette. Vlak voor het half uur kwam de Horster ploeg zelfs op voorsprong nadat spits Jeroen Verkennis een terugspeelbal onderschepte en eenvoudig kon afronden: 1-2.

Vier doelpunten
Hoewel Wittenhorst gaandeweg aanzienlijk beter in de wedstrijd kwam dan de thuisploeg, waren het toch de Brabanders die vlak voor rust de gelijkmaker lieten noteren: een mooie individuele actie van Snepvangers en de daaropvolgende voorzet werd door Idabdelhay beheerst binnengekopt. Hiermee werd een enerverende en aantrekkelijke eerste helft besloten met vier doelpunten; beide ploegen zochten de aanval.

Corner
Direct na rust was er veel te beleven op sportpark 't Hoogje. Een doelpunt van Idabdelhay werd afgekeurd wegens buitenspel en enkele minuten later werd spits Verkennis neergehaald in het zestienmetergebied. De aanvaller wist dit buitenkansje zelf te benutten en schoot zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. Tien minuten na rust wisten de oranje-zwarten het verschil uit te breiden naar twee: middenvelder Nick Driessen kopte uit een corner knap raak: 2-4.

Na deze treffer kantelde het spelbeeld. Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een snelle aanval over rechts werd beheerst afgerond door Ouaddaf en dit betekende de aansluitingstreffer. Een kleine tien minuten later kwam zelfs de gelijkmaker op het scorebord nadat Idabdelhay een strafschop benutte.

Spektakelstuk
In de laatste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een goede kans op de overwinning, maar een negende doelpunt van de dag bleef uit. Het spektakelstuk in Noord-Brabant eindigde hiermee onbeslist in 4-4. Kruisland bleek een zeer beweeglijke en snel voetballende ploeg. Met grote fases van de wedstrijd kwam Wittenhorst er bijzonder snel, goed voetballend en zeer gevaarlijk uit. Beide ploegen hebben hun debuut in de 4e divisie hiermee in ieder geval niet gemist. Volgende week zondag speelt Wittenhorst haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Nuenen.

Laat je reactie achter

Dagen na hoosbui camping Melderslo nog steeds waterballet

Het regenwater wil maar niet wegtrekken op camping Leef! in Melderslo. Bijna vier dagen na de enorme hoosbui staat het terrein op veel plekken nog steeds blank.

Te weinig controle op legaal wapenbezit in Horst aan de Maas, politie belooft verbetering

Er zijn te weinig controles op wapenbezitters in de gemeente Horst aan de Maas. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws bekend heeft gemaakt. Toch zijn de cijfers genuanceerder dan dat ze nu lijken volgens woordvoering van Politie Limburg.

Quinty Roeffen grijpt naast ticket Olympische Spelen

De Horsterse Quinty Roeffen heeft misgegrepen voor een kans op een ticket van de Olympische Spelen in Parijs. Er zijn nog twee kansen op een ticket.

Eier met spek en toepen tijdens Ideale Kermis in Horst

De jaarlijkse traditie toepen tijdens de Ideale Kermis in Horst is vandaag weer van start gegaan. Bezoekers kregen een vers gebakken eitje erbij om de honger te stillen.

Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren. Concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Studio Gasthoês: Molen Meterik viert feest

De Meterikse molen ‘Eendracht Maakt Macht’ bestaat 125 jaar. Daarom gaat Marjolein Driessen in de nieuwe aflevering van Studio Gasthoês met Richard Couwenberg in gesprek om het te hebben over de festiviteiten rondom dit jubileum.