Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Seniorenwoningen tekort Tienray onder de loep

Naoberzorgpunt Tienray luidde onlangs de noodklok over het aantal geschikte seniorenwoningen in het dorp. Donderdag werd daarom samen met seniorenorganisatie KBO een bijeenkomst georganiseerd.
Beide organisaties keken samen met belangstellenden naar de sociale structuren rondom wonen en zorg.

Netwerk
Er zijn weinig of geen enkele seniorenwoningen meer in Tienray die nog voldoen aan de eisen van deze tijd volgens Noabezorgpunt Tienray, Meerlo en Swolgen. Met name mensen die al hun hele leven in hun dorp wonen zijn hierdoor gedupeerd. Zij hebben hier hun netwerk. De zorgvraag speelt allang maar lijkt nu toch echt de oppervlakte te raken volgens voorzitter Truus Knoops van Noabezorgpunt.

Doel
Het belangrijkste doel van de avond was volgens Knoops bewustwording creëren dat de zorg anders gaat worden: "We moeten met elkaar het dorp levend houden door voor elkaar te zorgen, maar op een andere manier dan we gewend zijn. Niet meer in verpleeghuizen of verzorgingshuizen, maar gewoon in het eigen dorp".

Noodzaak
Henk Geene, schrijver van het boek ‘Vergrijzing en Ouderenzorg’, liet weten dat er hard is gewerkt de afgelopen maanden om deze avond te realiseren. Er is echt een goed fundament neergezet volgens hem om te gaan doen wat de komende jaren nodig is: senioren toch een plezierige oude dag te bezorgen. Volgens Geene is het ook noodzakelijk dat gemeenten de verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot wonen en zorg voor ouderen.

Ook wethouder Roy Bouten was aanwezig in Tienray.
advertentie Banner-centraal Vakgarage Middenpeel