advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Reindonk Energie en Co

Samenwerking tussen gemeente en Reindonk Energie

De gemeente Horst aan de Maas ondersteunt Reindonk Energie in het realiseren van de coöperatieve zonneweide ’t Veen met een garantstelling. Daarnaast willen de beide partijen de mogelijkheden voor grootschalige energielandschappen verkennen.

Zij willen op deze manier samenwerken aan een duurzame, lokale energievoorziening waar de lokale omgeving profijt van heeft.  Reindonk Energie heeft daarin een actieve rol en is een belangrijke partner in de verkenning van de gebieden Mariapeel en Maaslijn-A73.

Ondertekening
Onlangs werden daarvoor de benodigde papieren ondertekend. Dit gebeurde in Griendtsveen waar op het voormalige voetbalterrein een zonneweide komt te liggen. Dit project is onderdeel van de herontwikkeling van het oude sportpark, waarmee de inwoners van Griendtsveen kunnen bijdragen aan de energietransitie.

Reindonk Energie bekijkt hoe de verdeling van de lusten en lasten voor grondeigenaren en omwonenden er uit moet zien. Ook de mogelijkheden voor inwoners om financieel mee te kunnen doen  zijn onderdeel hiervan.

Laat je reactie achter