advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Margje Janssen: ‘Het is super vet, maar ik wil ook genieten en plezier maken’

Margje Janssen uit Swolgen verraste afgelopen weekend iedereen, inclusief zichzelf, bij haar internationaal dressuur-debuut. Het succes smaakt naar meer, zeker met haar broer Brent Janssen als groot voorbeeld. Maar Margje blijft bescheiden.

“Mijn broer heeft al EK gelopen, dat is natuurlijk super vet! Maar ik wil gewoon lekker verder trainen, mooie scores halen op wedstrijden. Winnen is niet perse het doel, ik wil ook genieten. Plezier maken is het belangrijkste”, zegt de 17-jarige amazone.

Volkslied
In het Belgische Sint-Truiden won Margje met haar paard Elma zowel de individuele proef als de kür op muziek. “De ereronde was super gaaf, daar heb ik echt van genoten. Ook het Nederlands volkslied werd gespeeld. Dan staan er twee Duitsers naast je die je verslagen hebt, dat is toch wel leuk”, zegt ze.

NK Dressuur
Margje Janssen bereidt zich nu voor op de volgende wedstrijd waarbij ze punten kan scoren om bij het Nederlands team te komen. Vanaf 17 september staat het Nederlands Kampioenschap in Ermelo op het programma.

In onderstaande reportage vertelt Margje nog meer over haar succes en de weg ernaartoe.

Laat je reactie achter