advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Melibre Fotografie

Winst voor Margje Janssen bij dressuur-debuut

Margje Janssen uit Swolgen heeft op het CDI in het Belgische Sint-Truiden zowel de individuele proef als de kür op muziek gewonnen.

De 17-jarige amazone debuteerde afgelopen weekend op internationaal niveau met haar paard Elma.

Pony’s
Janssen zou dit seizoen eigenlijk haar carrière bij de pony’s afsluiten voordat ze de overstap naar de paarden zou maken. Maar omdat door de coronacrisis alle wedstrijden afgelast werden zette ze deze stap eerder.

Moeder Leontine
De elfjarige merrie Elma (Jazz) is in Swolgen op Joabel Stables van Margje’s ouders opgeleid door Fenna Rijs en Floor Droge. Onder begeleiding van moeder Leontine Janssen startte Margje eind juni in het Drentse Exloo voor het eerst bij de junioren. Dat leverde haar direct een uitnodiging op voor het internationale concours in Sint-Truiden.

Foutloos
In de individuele proef bleef Janssen zaterdag foutloos en wist ze met een score van 69 procent deze proef winnend af te sluiten. In de kür op muziek op zondag behaalde ze een score van 76 procent en daarmee ook de overwinning. “Dit was de allereerste keer dat we een kür reden, maar wat liep ze gaaf en wat geweldig dat ik dit mee mag maken!”, was de reactie van Margje Janssen na afloop.

Laat je reactie achter