advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Harmonie zet jubilerende Ton Stappers in het zonnetje

Vele jaren was Ton Stappers het uithangbord van Harmonie St. Joseph in Grubbenvorst toen hij parmantig als tamboer-maître van het korps voorop ging. Inmiddels is hij al zeventig jaar lid van de vereniging.

Vanwege dit heugelijke feit krijgt Stappers zaterdag een serenade aangeboden. De harmonie verzamelt om 14.30 uur bij MFC ’t Haeren in Grubbenvorst en zal van daaruit richting het huis van Stappers lopen.

Vader
Ton Stappers liefde voor de harmonie heeft hij niet van vreemden. Zijn vader zat 60 jaar bij de harmonie en ook enkele van zijn oudere broers waren actief bij St. Joseph. De 85-jarige Stappers is gedurende zijn actieve loopbaan binnen de harmonie altijd actief geweest met het slagwerk. Volgens voorzitter Roel Alsters van St. Joseph is er bijna geen slagwerker in Grubbenvorst die geen les heeft gehad van Stappers.

Koningin Beatrix
Als Stappers zelf terugkijkt op 70 jaar harmonie noemt hij als hoogtepunt het optreden voor Koningin Beatrix bij de opening van de veiling. Hij genoot het meest van zijn rol als tamboer-maître, 33 jaar ging hij met zijn stok voorop bij de harmonie. “Zonder groot te doen, maar dan sta je meer in de belangstelling. Als ‘baas’ van het hele gezelschap wat achter me aankomt”, zegt Stappers in een interview met Omroep Horst aan de Maas.

Naast Ton Stappers worden nog vier andere jubilarissen van St. Joseph in het zonnetje gezet dit weekend. Ze zijn ook allen eregast vrijdagavond bij de Caldenbroich Music Night van de harmonie.

Laat je reactie achter