Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Grubbenvorster orkest op naar muzikaal BCL-weekend

Omdat het jaarlijkse BCL-treffen, dat is de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg, dit jaar in Grubbenvorst is, combineren Gekke Maondaag Vereniging de Plaggenhouwers de krachten met de Caldenbroich Music Night.
Het orkest en slagwerkensemble van Harmonie St. Joseph is volop aan het repeteren voor de dubbele uitvoering van het muziekspektakel dat weekend tijdens het BCL Treffen op het programma staat.

Harmoniemuziek voor de jeugd
Harmoniemuziek is vooral groot bij het oudere deel van de bevolking en daar willen ze in Grubbenvorst graag verandering in brengen. "Caldenbroigh Music Night is eigenlijk in het leven geroepen om harmoniemuziek naar de jeugd te brengen", zegt voorzitter Roel Alsters van St. Joseph. 

Pop met klassiek
Om de jongere te bereiken werkt het orkest samen met artiesten en combineren de muzikanten pop met klassiek. "Daarmee presenteren we ons denk ik als een hele moderne en vitale club", aldus Alsters.

BCL-weekend
De inspanningen van de muziekvereniging komen dit weekend drie dagen tot uiting tijdens het BCL Treffen. De concerten van Caldenbroigh Music Night vinden vrijdag en zaterdag* plaats in ‘t Haeren in Grubbenvorst, dat dus ook het toneel vormt van de BCL-viering.  Artiesten met wie dit weekend samen wordt gewerkt zijn onder andere De Toddezek, Angels Rule en Marinho Peters. 

Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar.

*Er geen concert van het Caldenbroigh-orkest op zondag zoals in de voice over wordt vermeld
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur

Lees ook deze artikelen