advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Nog steeds geen duidelijkheid over toekomst De Wingerd

Het is al alweer negen maanden geleden dat de bijeenkomst plaatsvond over de toekomst van De Wingerd in Sevenum. Voor zowel de uitbater als de gebruikers is het nog steeds onduidelijk waarom de gemeente het contract per 23 december wil ontbinden en hoe nu verder.

"We zijn nu in onderhandeling met de gemeente en dat gaat gelukkig constructief, maar wel te langzaam omdat we voordat het contract afloop toch wel graag willen weten waar we aan toe zijn", aldus uitbater Theo van Gasteren. Voor de KBO is het onduidelijk bij wie ze nu een contract gaan tekenen, want ze huren op dit moment bij van Gasteren. Volgens de KBO-voorzitter Peter Lalieu hebben ze wel op 9 maart een brief ontvangen van de gemeente waarin wordt verzekerd dat ze onder het huidige contract door kunnen, met van Gasteren of een eventuele nieuwe exploitant.

Onvrede
Wat de grote onvrede precies is geweest voor de gebruikers is volgens van Gasteren voornamelijk toe te schrijven aan zaken die de gemeente zou kunnen en moeten oplossen zoals die in het huidige contract staan zegt hij. Dat is volgens wethouder Han Geurts ook het 'hele gedoe' met betrekking tot het contract. Volgens Geurts kan de gemeente zich niet vinden in de wijze waarop het pand in de afgelopen achttien jaar geëxploiteerd is. De Wingerd zou volgens de gemeente niet voldoen als centrale ontmoetingsplaats voor alle inwoners, verenigingen en organisaties uit Sevenum.

Volgens de wethouder heeft ook corona bijgedragen aan de vertraging van het hele proces. Verder is voor de gemeente de uitkomst van het gesprek belangrijker dan het moment waarop. "Ik heb daar geen vaste einddatum voor", zegt Geurts

Laat je reactie achter