advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Partijen in gesprek over toekomst De Wingerd

In de raadszaal van de gemeente vond woensdagavond een bijeenkomst plaats over de toekomst van De Wingerd.

De Wingerd zou volgens de gemeente niet voldoende dienen als centrale ontmoetingsplaats voor inwoners, verenigingen en organisaties uit Sevenum. 

Geslaagde avond
Volgens wethouder Han Geurts was het een geslaagde avond aangezien er meer dan 27 verenigingen aanwezig waren met ruim 65 tot 70 betrokken gebruikers, die zich konden uitspreken over het opzeggen van het contract door de gemeente met de huidige uitbater van cultureel centrum De Wingerd in Sevenum.

“De bijeenkomst was voornamelijk bedoeld om duidelijkheid te scheppen over de gang van zaken binnen de Wingerd en transparantie te creëren tussen exploitant en gebruiker”

• Han Geurts, wethouder

Duidelijkheid scheppen
“De bijeenkomst was voornamelijk bedoeld om duidelijkheid te scheppen over de gang van zaken binnen de Wingerd en transparantie te creëren tussen exploitant en gebruiker”, aldus wethouder Geurts. Op basis van de vergaarde informatie van de bijeenkomst wordt er gekeken ‘hoe verder’.

Enquête
In kleine tafelgroepen werd die avond een enquête gehouden, waarbij de gebruikers anoniem konden aangeven wat er van De Wingerd gevonden wordt, wat de wensen zijn en de behoeften voor de toekomst. Een veel terugkerend signaal is dat er onduidelijkheden zijn wat betreft transparantie over financiën en communicatieve onduidelijkheden vanuit de exploitant.

Hamvraag
De grote vraag waar de onvrede precies zit en bij wie, is volgens KBO-voorzitter Peter Lalieu, exploitant Theo van Gasteren én voor vele gebruikers nog altijd gissen.

Laat je reactie achter