advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Burgemeester op pad voor uitgestelde lintjesregen

Ze hebben er lang op moeten wachten, de mensen die dit jaar van de koning een lintje kregen. Vandaag kregen ze alsnog hun onderscheiding, uiteraard nog steeds op gepaste wijze.

De jaarlijkse festiviteiten rond de traditionele lintjesregen vielen dit jaar vanwege het coronavirus in het water. Normaalgesproken verrast burgemeester Ryan Palmen de laureaten thuis, dit jaar kregen de gelukkigen via de telefoon van de burgemeester te horen dat ze een koninklijke onderscheiding kregen.

Anderhalve meter
Vrijdag was het dus toch nog een beetje feest voor de onderscheiden mensen. In de middag werden de acht lintjes uitgereikt bij de mensen thuis. “We houden afstand van elkaar en ik laat anderen de onderscheiding opspelden”, zegt de burgemeester.

‘Diploma uitreiking’
Een van de gedecoreerden beschrijft deze dag als een diploma uitreiking.“Je hebt de uitslag al gekregen en toch is het spannend hoe gaat het er verder uit gaat zien”, zegt Ton Hendriks uit Meterik. Nel Janssen uit Horst blijft het jammer vinden dat het niet op normale wijze gevierd kan worden “Je mag niet knuffelen, handen geven en kussen. Heel jammer vind ik dat.”

In onderstaande reportage zien we de burgemeester op bezoek ging bij twee gedecoreerden. Hier staat een compleet overzicht van de gelukkigen en hun verdiensten voor de samenleving.

Laat je reactie achter