advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Lintjesregen in Horst aan de Maas

Vanwege het coronavirus is de traditionele lintjesregen dit jaar in aangepaste vorm. Horsternaren die dit jaar een koninklijke onderscheiding krijgen, zijn hier vrijdagochtend persoonlijk over gebeld door burgemeester Ryan Palmen.

Ook in de rest van het land vindt de lintjesregen in deze aangepaste vorm plaats. Normaal brengt de burgemeester de mensen uit zijn gemeente die een onderscheiding krijgen een verrassingsbezoek. Het opspelden van de lintjes wordt verschoven naar een later moment dit jaar. Het is nog niet bekend wanneer dit plaats zou moeten vinden.

In Horst aan de Maas ontvangen de volgende personen dit jaar een lintje tijdens de de traditionele lintjesregen:

Theo Bouten (77) uit Grubbenvorst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bouten heeft zich jarenlang ingezet voor volleybalvereniging SV Aspargos. Hij was van 1979 tot 1992 lid van de activiteitencommissie en belast met het organiseren van allerlei activiteiten op het gebied van jeugdbegeleiding, acties om gelden te genereren voor de vereniging en andere activiteiten ter bevordering van de sociale cohesie binnen de vereniging. Van 1981 tot 1989 was hij penningmeester en werd met lof gesproken over zijn financiële boekhouding. Tevens was de heer Bouten van 1988 tot 1990 lid van de jubileumcommissie.

In 2004 trad de heer Bouten toe tot het bestuur van Winkel van Sinkel en Stichting Projectmatige Charitas Grubbenvorst in de rol van penningmeester. Winkel van Sinkel in Grubbenvorst is een kringloopwinkel die tevens oud papier inzamelt. Met de opbrengst worden, via de stichting PmC, kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden landen ondersteund. Naast de gebruikelijke hand- en spandiensten tijdens de openingstijden van de winkel op woensdagen en zaterdagen, kreeg de heer Bouten binnen het bestuur de portefeuille Facilitaire Zaken toebedeeld. De heer Bouten heef twee uitbreidingen / verhuizingen mee vorm gegeven en de transitie van noodlokaal naar huidige winkel is toe te schrijven aan zijn vakkundige creativiteit, tomeloze inzet en zeer inspirerende aansturing van en samenwerking met alle betrokkenen. De heer Bouten is vanaf februari 2018 in verband met een vacature waarnemend voorzitter van de stichting en in die hoedanigheid heeft hij de vergunningsperikelen rondom de aankleding van de parkeerruimte tot een goed einde gebracht.

Bovendien is de heer Bouten is vanaf 2014 penningmeester van Stichting Leergeld Horst aan de Maas. Deze stichting zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die doorgebrek aan middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. De heer Bouten is verantwoordelijk voor de aansturing van de financiële medewerkers, de vaststelling van de jaarrekening en het meerjaren financieel beleid van de stichting. Daarnaast behoren ook werving van sponsorinkomsten en ICT-beleid tot zijn portefeuille. De gezonde financiële positie van de stichting is het resultaat van zijn expertise en visie.

Ton Hendriks (66) uit Meterik
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hendriks maakt zich al vele jaren verdienstelijk op maatschappelijk gebied. De heer Hendriks was in 1970 medeoprichter van VCM en zet zich sindsdien op diverse terreinen in voor de vereniging en diens opvolger, onder meer als coach/trainer (vanaf 1970), secretaris (1972-1980) en voorzitter (1999-2004). 

Van maart 2006 tot 1 januari 2010 was de heer Hendriks raadslid voor de PvdA in de gemeente Horst aan de Maas en heeft hij in die hoedanigheid grote verdiensten voor de gemeenschap verworven. Al tien jaar is de heer Hendriks actief lid van Dorpsraad Meterik en zet hij zich op een breed terrein in voor de leefbaarheid. 

De heer Hendriks is vanaf 2014 bestuurslid van Stichting Kans voor Gambia, vanaf 2017 tevens secretaris. De stichting probeert, kleinschalig, kansen te creëren voor de Gambiaanse bevolking, waarbij de aandacht in de eerste plaats uitgaat naar de kinderen. Ook is de heer Hendriks samen met zijn echtgenote sinds 2015 gastouder voor Europa Kinderhulp. Tijdens de zomervakantie nemen ze drie weken een kind uit in huis en zijn ze 24 uur per dag verantwoordelijk voor dit kind. 

Bovendien is de heer Hendriks sinds een aantal jaren vrijwilliger bij en voorzitter van de werkgroep die de nieuwe speelplaats realiseert bij basisschool Onder de Wieken in Meterik. Mede dankzij hem is een prachtige speelplaats gerealiseerd en is deze nog volop in ontwikkeling.

Truus Hoebers-Bouten (72) uit Horst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Hoebers was zeker tien jaar (1997 tot minimaal 2007) coördinator van de vakantieprojecten van het Rode Kruis afdeling Horst aan de Maas. Ze onderhield contacten met cliënten, organiseerde aangepaste vakanties inclusief vervoer naar de vakantieschepen of –huizen en droeg zorg voor de financiële afhandeling van de reizen. Ook hielp ze met het werven van fondsen en was ze zelf actief als vrijwilliger tijdens de vakanties. 

Daarnaast is mevrouw Hoebers vanaf 2012 actief voor Voedselbank Limburg-Noord waar zij (her)intake gesprekken voert met de cliënten. Een grote verantwoordelijkheid, aangezien zij moet besluiten of een cliënt wel of niet in aanmerking komt voor een voedselpakket. Zij bemenst ook regelmatig de voedselbanktelefoon en de algemene agenda, waardoor zij dan een hele week bereikbaar moet zijn.

Bovendien is mevrouw Hoebers vanaf 2014 vrijwilliger bij Proteion en ondersteunt thuiswonende ouderen met lichamelijke beperkingen en mensen met dementie die door hun beperkingen dreigen in een sociaal isolement te geraken. Momenteel komt mevrouw Hoebers wekelijks bij een dame op leeftijd die ze op veel gebieden helpt, zonder zich op te dringen.

Bart van Horck (57) uit Lottum
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Horck heeft zich als lid van de vrijwillige brandweer gedurende 34 jaar verdienstelijk gemaakt voor een veilige samenleving. Hij heeft zich opgewerkt van manschap tot bevelvoerder en was tevens oefenleider, preventiecontrolefunctionaris, brandweerchauffeur en hulpverlener bij grootschalig optreden. Ook al heeft de heer Van Horck inmiddels afscheid genomen van de vrijwillige brandweer, hij toont zich nog steeds bijzonder betrokken bij de introductie van nieuwe brandweerleden.

Daarnaast is de heer Van Horck sinds 2008 begeleider bij de Jako Voetbaldagen. Elk jaar neemt hij een week verlof om kinderen te begeleiden tijdens een vijfdaagse voetbalweek.

Nel Janssen (76) uit Horst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Janssen maakt zich al bijna 50 jaar aaneengesloten verdienstelijk voor de samenleving. Zij is vanaf 1969 een zeer waardevolle vrijwilliger voor het Rode Kruis afdeling Horst aan de Maas. Zij heeft in die periode meerdere taken op zich genomen, onder meer: helpster 3e klas (1970-1996), snelwegambulance (1970-1998) en het verzorgen van de complete administratie van de afdeling (1996-heden).

Daarnaast was mevrouw Janssen van 1996 tot 2012 vrijwilliger bij Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) en bood zij aandacht en steun ‘aan het bed’ in de laatste levensfase. 

Bovendien heeft mevrouw Jansen zich tien jaar ingezet voor Huurdersvereniging Noord-Limburg. Zij was onder meer bestuurslid en secretaris van de Vestigingscommissie (2007-2017), bestuurslid van het Gezamenlijk Overleg Huurdersorganisaties (2013-2015) en bestuurslid van de Huurdersvereniging Noord-Limburg (2013-2017).

Leny Jenniskens-Hendrickx (72) uit Horst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Jenniskens maakt zich al bijna 30 jaar verdienstelijk voor de samenleving, waarbij de zorg voor anderen als een rode draad door haar activiteiten loopt. Mevrouw Jenniskens was onder meer van 1990 tot 2015 vrijwilliger bij Stichting Nederlandse Lourdesbedevaart voor zieken en is in die periode jaarlijks mee geweest naar Lourdes als vrijwilliger. Sinds 2018 doet ze hetzelfde voor Lourdesgroep Maas en Peel. 

Van 1999 tot 2011 was mevrouw Jenniskens lid van de Cliëntenraad van Proteion Thuiszorg. Ook is zij vanaf 2008 vrijwillige contactpersoon bij Proteion Welzijn. Een vrijwillige contactpersoon gaat op kennismakingsgesprek bij hulpvragers thuis en (be)zoekt ook vrijwilligers. De contactpersoon koppelt de juiste vrijwilliger aan de juiste hulpvrager, zodat er een goede match tot stand komt waar beide partijen zich goed bij voelen.

Daarnaast is mevrouw Jenniskens vanaf 2011 lid van de Burger Advies Raad Horst aan de Maas (BAR). Binnen de BAR is ze lid van het team Zorg en Ondersteuning en binnen dit team lid van de werkgroep Mantelzorg. Mede dankzij haar inzet is de gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg. Tevens is mevrouw Jenniskens voorzitter van de ad hoc werkgroep Onafhankelijke cliëntondersteuning. 

Carool van Kuijck-Peeters (79) uit Horst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Kuijck zet zich vanaf 1970 in voor het Rode Kruis afdeling Horst aan de Maas (voorheen afdeling Horst). In de beginjaren was zij onder meer inzetbaar als helpster 3e klasse, op de snelwegambulance en als groepshoofd. Tot op heden is ze nog actief voor de Welfare en als coördinator van de telefooncirkel.

Daarnaast was mevrouw Van Kuijck was van 1977-1983 bestuurslid van Vogelvereniging Ons Genoegen en aansluitend van 1983-2001 secretaris. Deze laatste functie vervulde ze in een periode dat de vereniging met 115 leden een van de grootste vogelverenigingen van Limburg was.

Bovendien is mevrouw Van Kuijck sinds 1990 betrokken bij Museum de Kantfabriek (voorheen Museum De Oudheidkamer Horst) als vrijwilliger genealogie. Nog steeds voert ze vele stamboomonderzoeken uit en coördineert deze. Ook staat mevrouw Van Kuijck regelmatig in de bibliotheek van het museum en helpt ze bij de organisatie van exposities en tentoonstellingen.

Twan Smeets (73) uit Swolgen
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Smeets dirigeerde van 1984 tot 2017 Gemengd Koor Unitas tijdens het opluisteren van de H. Mis en nam incidenteel de dirigent waar bij verhindering. Toen de dirigent twee jaar geleden gestopt is heeft de heer Smeets de taken spontaan van hem overgenomen. Sinds die tijd leidt hij de repetities, zorgt voor het muzikale programma en dirigeert hij bij optredens.

Daarnaast heeft de heer Smeets twintig jaar hand- en spandiensten verricht voor Fanfare Vriendenkring. Hij was onder meer organisator van de rommelmarkt, coördinator van het schoffelen van de plantsoenen in het dorp en behulpzaam bij allerlei activiteiten van de vereniging zoals repetities, concerten, serenades en Proms.

Bovendien is de heer Smeets vanaf 2015 lid van de Broederschap van RK Parochie H. Lambertus Swolgen en elke vrijdagochtend actief bij het onderhoud van het kerkhof en het kerkplein. Vanaf 2017 is hij tevens coördinator bij begrafenissen en bij het plaatsen van de urn en zorgt hij dat kleine reparaties uitgevoerd worden. 

Laat je reactie achter

advertentie BANNER-CENTRAAL-Vissers Olie
Kinderraadsvergadering: aandacht voor veiligheid basisschool Grubbenvorst

Kinderraadsvergadering: aandacht voor veiligheid basisschool Grubbenvorst

Kinderraadsvergadering: aandacht voor veiligheid basisschool Grubbenvorst

De laatste raadsvergadering van de kinderraad vond woensdagmiddag plaats in de raadszaal in Horst. Daar bespraken de kinderen hun ideeën en legden ze deze voor aan de wethouder. Onder andere was er aandacht voor de veiligheid rondom de basisschool in Grubbenvorst.

Frenk en Angelique nu officieel getrouwd bij Hospice Doevenbos

Frenk en Angelique nu officieel getrouwd bij Hospice Doevenbos

Frenk en Angelique zijn het kersverse paar dat vandaag is getrouwd in Hospice Doevenbos. Voor het eerst vond er een huwelijk plaats in Hospice Doevenbos in Horst.

Van accordeon tot zang: Dendron-leerlingen treden op tijdens Muziek Gala

Van accordeon tot zang: Dendron-leerlingen treden op tijdens Muziek Gala

Het Dendron College organiseerde woensdagavond in ’t Gasthoês het Dendron Muziek Gala. Een avond vol bijzondere klanken, want de talenten die op het Dendron rondlopen, traden zelf op.

Nieuw telefoonbeleid Dendron College: thuis of in de kluis

Nieuw telefoonbeleid Dendron College: thuis of in de kluis

Het Dendron College voert vanaf maandag 13 mei een nieuw beleid op mobiele telefoons: thuis of in de kluis. Mobiele telefoons waren al sinds 1 januari niet toegestaan door de Rijksoverheid. Dat was toen een richtlijn.

Voormalige Rabobank in Horst gaat naar de grond: geluidsoverlast wordt beperkt

Voormalige Rabobank in Horst gaat naar de grond: geluidsoverlast wordt beperkt

Het voormalige pand van de Rabobank aan de Jacob Merlostraat in Horst gaat op maandag 29 april naar de grond. De buitenschoolse opvang wordt tijdelijk ondergebracht in het voormalige ING-pand. Geluidsoverlast wordt beperkt.

Eerste huwelijk in Hospice Doevenbos: 'Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers'

Eerste huwelijk in Hospice Doevenbos: 'Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers'

Voor het eerst vindt er vandaag een huwelijk plaats in Hospice Doevenbos. Een terminaal zieke man die in Doevenbos verblijft gaat trouwen met zijn partner.

advertentie BANNER-CENTRAAL-Vissers Olie
Nieuw telefoonbeleid Dendron College: thuis of in de kluis

Nieuw telefoonbeleid Dendron College: thuis of in de kluis

Het Dendron College voert vanaf maandag 13 mei een nieuw beleid op mobiele telefoons: thuis of in de kluis. Mobiele telefoons waren al sinds 1 januari niet toegestaan door de Rijksoverheid. Dat was toen een richtlijn.

Voormalige Rabobank in Horst gaat naar de grond: geluidsoverlast wordt beperkt

Voormalige Rabobank in Horst gaat naar de grond: geluidsoverlast wordt beperkt

Het voormalige pand van de Rabobank aan de Jacob Merlostraat in Horst gaat op maandag 29 april naar de grond. De buitenschoolse opvang wordt tijdelijk ondergebracht in het voormalige ING-pand. Geluidsoverlast wordt beperkt.

Eerste huwelijk in Hospice Doevenbos: 'Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers'

Eerste huwelijk in Hospice Doevenbos: 'Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers'

Voor het eerst vindt er vandaag een huwelijk plaats in Hospice Doevenbos. Een terminaal zieke man die in Doevenbos verblijft gaat trouwen met zijn partner.