advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Zo voorkom je dat jouw huisdier het te warm krijgt tijdens de komende hittegolf

Horst aan de Maas krijgt de komende dagen te maken met een hittegolf, met dagelijks temperaturen van boven de 30 graden. Maar hoe weet je eigenlijk dat jouw huisdier het te warm heeft?

"Je ziet dan heel duidelijk afwijkend gedrag van het dier, wat zich uit in bijvoorbeeld hijgen en het niet meer reageren als je 'm normaal aanspreekt. Als je het zeker wilt weten moet je rectaal een thermometer in je huisdier steken. Is de temperatuur een aantal graden boven de normale temperatuur, dan moet je actie ondernemen", zegt dierenarts Jacques Jenniskens. Wietje Selen runt een kattenpension in Kronenberg. Ze heeft plek voor zo'n 40 poezen of katten. Selen: "Katten gaan heel goed om met hitte. Laat ze maar gewoon doen wat ze willen doen op dat moment en dat is vooral de koelte opzoeken en niet te veel doen."

Tips
Net als bij zoveel dingen geldt ook hier: voorkomen is beter dan genezen. Jenniskens heeft een aantal tips om te voorkomen dat je huisdier het de komende dagen te warm krijgt: "Zorg ervoor dat je huisdier geen dingen doet die je zelf ook niet zou doen, bijvoorbeeld inspanning. Ook is het belangrijk om voor voldoende drinkwater te zorgen en je dier in de auto achterlaten is op hete dagen echt funest." Selen vult aan: "Heb vertrouwen in je kat. Het dier zoekt zijn eigen koele plekje wel op. Stromend water vinden alle katten leuk en als ze met water gaan spelen koelen ze af."

Laat je reactie achter