RKsv Wittenhorst

Wittenhorst na derbyzege naar volgende ronde

Wittenhorst 1 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Op sportpark De Merel in Melderslo werd de drukbezochte derby ruim gewonnen: 0-3.

Direct na het eerste fluitsignaal was het tempo direct hoog. In het openingskwartier van de wedstrijd was er veel druk van de oranjehemden. Het baltempo lag hoog en de thuisploeg kwam bijna niet van eigen helft af. Tot hele grote kansen wisten de Horstenaren echter niet te komen. Daarna volgde een fase waarin het tempo omlaag ging en er wat meer slordigheden in het spel kropen. De gastheren waren echter niet bij machte dit te benutten.

Beheerst raak
Na ruim een half uur was het raak. Na weer veel druk van Wittenhorst op de defensie van Melderslo kwam na een wegwerkpoging de bal in de voeten van Jeroen Verkennis die beheerst raak schoot. Voor rust probeerden de bezoekers de wedstrijd in het slot te gooien, ware het niet dat de doelman van Melderslo een sta in de weg bleek te zijn.

Verdubbeling
Na rust wederom veel druk vooruit van Wittenhorst, maar de eindpass was vaak onzorgvuldig. Na tien minuten in deze tweede helft verdubbelen de oranjehemden de score: na een goede aanvallende actie wist Mats van Biljouw het net te vinden: 0-2.

Op de stip
Vervolgens bleef Wittenhorst de ene na de andere aanval uitvoeren, maar beloonde zichzelf niet. De doelman was goed in vorm. In minuut 65 werd Joost van Rensch neergehaald in het strafschopgebied, waarna Jeroen Verkennis vanaf de stip de 0-3 in de touwen schoot. Zo'n tien minuten later verzuimde Joost van Rensch na een mooie aanval af te drukken: in plaats van zelf te schieten legde hij af op Verkennis, die er geen treffer van wist te maken.

Invaller
In het verdere verloop van de tweede helft bleef Wittenhorst kansen creëren. Tot echt goed uitgespeelde mogelijkheden leidde het niet. De laatste kans was voor invaller Tom Spreeuwenberg. De spits werd ingespeeld en draaide sterk weg bij zijn directe tegenstander en haalde uit. De keeper redde echter wederom knap. Wittenhorst wint verdient met 0-3 en heeft vrijwel niets te duchten van Melderslo.