RKsv Wittenhorst

Wittenhorst in slotfase langs HVCH

Op bezoek bij concurrent HVCH in Heesch heeft Wittenhorst de tweede zege geboekt in drie wedstrijden in de Vierde Divisie. Invaller Willem Heijnen bezorgde zijn ploeg drie belangrijke punten: 1-2.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Al na drie minuten kwamen de gastheren op voorsprong door Milan Raijmaekers na een opeenstapeling van fouten in de Horster defensie. Na een kwartier konden de Brabanders de score verdubbelen na groot gevaar voor het Horster doel, maar de bezoekers bleef erger bespaard.

Gelijkmaker
In de negentiende minuut was daar de gelijkmaker van Giel Beurskens. Een messcherpe vrije trap van Joost van Rensch werd door de aanvallende middenvelder beheerst binnengekopt. Vlak na het half uur leverde een nieuwe kans aan Brabantse kant ook geen treffer op; de bal zeilde links over het doel.

Ruststand
De laatste twee kansen voor het rustsignaal waren voor de ploeg van Van der Coelen: een corner leverde geen treffer op, en in de laatste minuut werd er tot drie keer toe niet gescoord. De ruststand werd dan ook 1-1.

Kopbal
In de tweede helft was de eerste grote kans vlak voor het uur voor invaller Nick Driessen.
Hij verraste de weifelende doelman; zijn kopbal belandde echter op de paal. Vlak hierna kreeg de thuisploeg twee grote kansen. Waar eerst Arts een stuiterend schot kon wegtikken, belandde een gevaarlijk schot enkele minuten later in het zijnet.

Heft in handen
In de laatste twintig minuten nam Wittenhorst het heft in handen. Waar eerst een schot van Giel Beurskens nog ver over het doel vloog, ontsnapte de thuisploeg met veel geluk bij een keihard schot van Spreeuwenberg.

In de slotfase kwamen de Brabanders bijna op voorsprong, ware het niet dat Ravi Arts dit wist te voorkomen. Deze redding bleek bepalend, want amper een minuut later kwam daar de winnende treffer van invaller Willem Heijnen. Een bal van Joep Beurskens werd koelbloedig afgerond door de spits.

Voorsprong
De voorsprong op de tegenstander van zondag is inmiddels zeven punten, al heeft HVCH nog wel een wedstrijd tegoed. Over twee weken spelen de oranjehemden op eigen veld tegen Best Vooruit.

Laat je reactie achter

'Gezondduurprijs’ 2024 voor Imkervereniging Horst e.o.

De SP Horst aan de Maas reikt woensdag 1 mei de ‘Gezondduurprijs 2024’ uit. Dit jaar wordt de Imkervereniging Horst e.o. in het zonnetje gezet.

Overtuigende overwinning voor SSA s.v. Lottum-GFC'33/RKSV Wittenhorst VR1

Kansloos waren de dames van ST SV Oostrum/SVOC'01 VR1: met maar liefst 8 doelpunten tegen vertrok het damesteam na 90 minuten vanuit Grubbenvorst richting huis.

Wittenhorst vindt in Peter van Osch nieuwe hoofdtrainer JO19-1

Vanaf seizoen 2024-2025 is Peter van Osch de nieuwe hoofdtrainer van JO19-1. Hij zal de verantwoordelijkheid hebben over de trainingen en wedstrijden van dit belangrijke elftal binnen Wittenhorst.