GFC'33

Top-jeugdtoernooien starten voorbereiding ondanks corona

De Top-toernooien voor jeugdvoetballers in Horst en Grubbenvorst staan ook in 2021 op de kalender.

Hoewel nog lang niet duidelijk is wat de invloed van het coronavirus zal zijn is de organisaties van de zeven toernooien in Noord-Limburg gestart met de voorbereiding voor de edities van volgend jaar.

Toezegingen
Dit jaar werden vanwege corona alle toernooien die in samenwerking met VVV-Venlo worden georganiseerd afgelast. De teams die ingeschreven hadden, hebben een nieuwe uitnodiging gekregen voor volgend jaar. De helft heeft inmiddels alweer toegezegd volgens de organisatie.

Huisvesting
Een van de onzekere factoren is de huisvesting van de voetballers. De talenten worden hier veelal ondergebracht bij gastouders. “Grote vraag is of dat een reële optie is tegen die tijd. Een hotel is financieel gezien niet echt een alternatief”, zegt Jos Wijnen van Toptournaments VVV-Venlo.

Wittenhorst en GFC'33
Het eerste toernooi is in mei 2021 in Venlo. In Horst en Grubbenvorst wordt pas in de tweede helft van het jaar gevoetbald. De jeugd onder 10 jaar komt op 28 augustus in actie bij RKsv Wittenhorst en Onder 13 op 11 en 12 september bij GFC’33.

Op de deelnemerslijst in Horst en Grubbenvorst stonden dit jaar internationaal gerenommeerde topclubs als Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester City, FC Köln en KAA Gent.

Laat je reactie achter