advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Theater Kleinkunst werkt toe naar nieuwe voorstelling

Al bijna twintig jaar maakt Theater Kleinkunst shows met acteurs met en zonder een verstandelijke beperking. In een loods in Horst werkt de toneelgroep aan een nieuwe voorstelling onder de noemer ‘Ingepakt’.

De voorstelling gaat over het probleem dat plastic afval op de wereld veroorzaakt. De spelers werken onder leiding van regisseur Kitty Korebrits al bijna een jaar toe naar deze voorstelling. "We hebben onder meer een documentaire gekeken over de grootste afvalberg van de wereld in Rio de Janeiro. Daar was iedereen erg van onder de indruk. Daarna zijn we gaan brainstormen over welke onderdelen van het afvalprobleem we eruit moesten pakken", vertelt Korebrits.

Theaterzaal
Terwijl de repetities in volle gang zijn wordt de Horster loods ondertussen achter de schermen omgetoverd tot een echte theaterzaal. Alle decorstukken worden door de spelers en medewerkers zelf gemaakt. De toneelgroep van acteurs met een verstandelijke beperking ontving in januari samen met vier andere gezonde initiatieven in de gemeente 1.000 euro van de organisatie Gezondste Regio 2025. Dat geld wordt nu ingezet voor de voorstelling ‘ingepakt’.

'Ingepakt' gaat in première op 14 maart. Er zijn ook nog voorstellingen op 3 en 5 april.

Laat je reactie achter