Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Tekiela terug na elf jaar afwezigheid

Tekiela lanceert zondag 15 september een nieuwe single met de titel 'Ik gaon nao de stad'.
Op hetzelfde podium waar de tex-mex band uit Grubbenvorst in 2008 afscheid nam keert Tekiela op 21 september officieel terug voor een live-optreden.

Limburgs Leed
Op 6 september 2008 nam Tekiela afscheid tijdens de Nach van ‘t Limburgs Leed, dit jaar speelt de band voor het eerst weer nieuw werk op de twintigste editie van het dialectfestival in Venlo.

Voor de fun
In de afgelopen jaren werd sporadisch nog wel eens een optreden gegeven. Dat was vooral voor de fun. Zoals vorig jaar op het Rozenfestival in Lottum en onlangs op het Spijs! Festival in Venlo. Tijdens een repetitie ter voorbereiding voor deze laatste show begon René Verschueren spontaan 'Ik gaon nao de stad' te zingen op de melodie van 'La Felicidad' van Palito Ortega uit 1966. Omdat dat eigenlijk heel goed klonk besloot de band er een nummer van te maken.

Venlose 100
Tekiela speelt tijdens de Nach van ‘t Limburgs Leed in Venlo om 23.00 uur bij de café de Locomotief. Eerder op de dag is de band te gast bij de radio-uitzending van de Venlose 100 van Omroep Venlo vanuit café de Klep. Tekiela staat altijd in deze lijst met 'Hee Venlo', vorig jaar stond dit lied uit 2005 op plaats 15.

Een eerste preview van 'Ik gaon nao de stad' is hier te beluisteren.

advertentie Banner-centraal Expert