Stijging coronabesmettingen in Horst aan de Maas vlakt af

Het aantal nieuwe besmettingen in Horst aan de Maas is afgelopen week minder hard gestegen dan de weken ervoor. Afgelopen week zijn in de gemeente 158 coronagevallen vastgesteld, terwijl dat er een week eerder nog 187 waren. De afvlakking waar landelijk sprake van is, lijkt dus ook in Horst aan de Maas ingezet.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de gemeente staat nu op 806. Wekenlang werden er geen ziekenhuisopnames gemeld, maar die trend is nu doorbroken. Afgelopen week zijn zes coronapatiënten uit Horst aan de Maas in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat nu op 47. Opnieuw zijn er afgelopen week geen personen uit de gemeente aan de gevolgen van het virus overleden; het aantal overledenen staat op 28.

Percentage positieve tests gedaald
Ook landelijk is er sprake van een afvlakking. In heel Nederland zijn er afgelopen week 64.087 mensen positief getest, terwijl dat er een week eerder nog 67.542 waren. Afgelopen week zijn 292.613 personen getest. Voor het eerst sinds eind augustus is het percentage positieve tests gedaald; van 18,4 procent vorige week naar 16,6 procent deze week.

Laat je reactie achter