Stichting Nativitas haalt ruim 20.000 euro op voor Mama België

Met de actie 'Noodkreet voor Noodhulp' heeft Stichting Nativitas Horst 20.260 euro opgehaald voor Mama België, partij die op het Indonesische eiland Flores tijdelijke opvang biedt aan probleemkinderen van straatarme ouders of zonder ouders.

De actie is speciaal bedoeld om de extra kosten rondom het coronavirus te dekken. Eerder dit jaar heeft Mama België Stichting Nativitas om financiële hulp gevraagd. Zo kunnen de kinderen door het virus niet meer naar school en moeten ze digitale middelen aanschaffen zodat de kinderen vanuit thuis kunnen leren. De stichting deelde de noodkreet via social media en mensen begonnen vrijwel direct met het doneren van geld.

Speculaas
Normaal gesproken loopt de actie 'Noodkreet voor Noodhulp' samen met de speculaasactie van het Citaverde College, waar ieder jaar zo'n 25.000 euro mee wordt opgehaald. Vanwege het coronavirus vond de stichting het niet verantwoord om de leerlingen van de Horster school langs de deuren te laten gaan om speculaas te verkopen. Daarom werd de actie opgeschort. In plaats daarvan hebben mensen nu via de website van Nativitas gedoneerd.

De organisatie schrijft dankbaar de zijn voor de donaties van beide acties.

Laat je reactie achter