advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Steun voor boerenprotest uit Melderslo

Elly Michiels-Fleuren heeft samen met haar man een boerenbedrijf met bloembollenteelt, varkenshouderij en akkerbouw en steunt de protestacties gericht aan de politiek.

De man van Michiels-Fleuren was gisteren een van de boeren die naar Den Haag trok, om daar hun onvrede over te brengen aan de politiek. Het boerenprotest was overweldigend en een van de grootste uit de geschiedenis. 

Boodschap
Michiels-Fleuren steunt de acties van haar boerencollega's. "Ik denk dat de boodschap van de boeren al bekend was in Den Haag, maar de vraag is wat ze er mee gaan doen", aldus Michiels-Fleuren. "Als je de peilingen ziet dan staat 90 procent van de burgers nu achter de boeren. Dat heeft gisteren denk ik het meeste indruk gemaakt."

Stikstof
Sinds de uitspraak van de Raad van State moet de stikstofuitstoot flink worden teruggedrongen. Boeren voelen zich kind van de rekening, omdat er naar hun mening te eenzijdig wordt gekeken naar oplossingen. "Heel veel dingen berusten zich op aannames. Er wordt over stikstof en ammoniak gesproken op basis van een theoretisch model, maar ga nu eens echt meten en laat zien wat er aan de hand is.", zegt Michiels-Fleuren. Ze trekt niet in twijfel dat de boeren een bijdrage leveren aan de stikstofuitstoot. Volgens het RIVM zou de boerensector 45 procent van de totale Nederlandse uitstoot voor zijn rekening nemen. 

Gordijn
Volgens Michiels-Fleuren moet er verder worden gekeken dan alleen de agrarische sector. "Stikstof komt ook uit het buitenland. Er is geen gordijn bij de grens die dat tegenhoudt. Je zult dus ook op Europees gebied moeten kijken waar de pijnpunten zitten en hoe we dat gezamenlijk kunnen oplossen."

Laat je reactie achter