advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

'Sociale contacten grootste gemis bij thuisonderwijs'

Omdat de scholen in ieder geval tot en met 6 april dicht zijn vanwege de coronacrisis, werken veel leerlingen vanuit thuis aan school. Zo ook de 16-jarige Maud Reijnders uit Tienray. Zij zit in 5 vwo op het Dendron College in Horst.

Onderwijs op afstand heeft volgens Maud voor- en nadelen. "Het is fijn om alles in je eigen tijd te kunnen doen, maar het grootste gemis zijn de sociale contacten. Daarom heb ik eigenlijk toch liever op school les", vertelt ze.

Minimum
Voor sommige leerlingen worden deze weken wellicht gezien als een soort vakantie, omdat er voor de leerlingen geen minimum aantal uren aan schoolbesteding per dag geldt. Maud: "Maar voor sommige lessen moet je in de online leeromgeving wel laten weten dat je aanwezig bent. Daar krijgen we van de docent opdrachten en kunnen we ook vragen stellen."

Videobellen
Contact onderhouden met vrienden en vriendinnen van school doet Maud op dit moment vooral door middel van videobellen. Want afspreken, dat zit er even niet in. Ook even geen les op school dus, maar de Tienrayse scholier kijkt al uit naar het moment dat er wel weer op school lesgegeven wordt. "Over een paar weken wil ik wel weer terug naar school. Het begint echt wel een beetje eenzaam en saai te worden", aldus Maud.

Laat je reactie achter