advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Facebook/Berry Briljant

Realisatie onderzoekscentrum voor zachtfruit in volgende fase

Met de ondertekening van een intentieverklaring is de eerste stap gezet van de transitie van Aardbeienland naar Berry Briljant.

Op de locatie aan de Kreuzelweg in Horst moet een modern onderzoekscentrum, gekoppeld aan een educatie- en promotiecentrum voor zachtfruit komen.

Toeristische parel
Eerder dit jaar kocht de gemeente Aardbeienland om het de komende vijf jaar in erfpacht te geven aan de stichting Berry Promotions. In deze stichting hebben Horster ondernemers zich verenigd met als doel het themapark voor de toekomst veilig te stellen waardoor deze toeristische parel behouden blijft voor de gemeente. De verdere uitbreiding heeft als doel de zachtfruitsector te stimuleren en consumenten in contact te brengen met deze producten.

Belangrijke pijler
Expertisecentrum Delphy gaat de komende tijd de peiler innovatie en onderzoek vormgeven. Wethouder Bob Vostermans is blij met deze volgende stap: “Zachtfruit is een belangrijke pijler in onze gemeente en met Delphy hebben we een wereldspeler van formaat om de hier opgedane kennis wereldwijd te verspreiden, dat is toch het visitekaartje van de Nederlandse landbouw, daar heeft Horst een positie in en die wordt versterkt!”.

Het onderzoekscentrum voor zachtfruit gaat zich richten op de bedekte en onbedekte teelt van aardbei, maar ook van blauwe bes, framboos, braam en overig zachtfruit.

Laat je reactie achter