advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Na 57 jaar op de buhne: Predilection stopt er mee

Na ruim 57 jaar op de buhne zet de Horster band Predilection er muzikaal een punt achter. Niet alleen Corona maar ook gezondheidsredenen liggen hier aan ten grondslag.

Predilection begon in 1965 met Jac Hanssen, Bert van Heesch, Bert van Elswijk, Leo Janssen en Tom op de Laak. Via talentenjachten en de Radio Luxemburg Record Beatshow kreeg de band meer en meer bekendheid. Het spelen van mooie "sixties" nummers werd ondersteund door een heuse lichtshow, voor die tijd een unicum.

Jongerenkoor 
Het waren roerige maar ook schitterende jaren. Door militaire dienst kwam daar begin jaren '70 een einde aan. Wel werd nog in weekends het jongerenkoor in America muzikaal begeleid. Toen in 1991 de beroemde Beatnights werden georganiseerd was Predilection weer present. In 2003 kwamen Dave Edwards en Mees Nunumete de band versterken en vele optredens verder viert Predilection in 2015 haar 50-jarig bestaan. Vanaf die tijd speelt gitarist en zanger Huub Dijckmanns ook mee.

Cavern Club
Memorabel is het bezoek aan Liverpool met een spetterend live optreden in de beroemde Cavern Club. De band geeft nog één unplugged optreden bij Omroep Horst aan de Maas in het programma Beat Westcoast & Hits van Jan Droesen. Dit optreden vindt plaats in 't Gasthoes, de exacte datum maakt de band later bekend.

Laat je reactie achter