advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Politiebureau opent op nieuwe plek in gemeentehuis

Na zo'n 20 jaar heeft de politie het bureau aan de Venrayseweg in Horst verlaten. In het gemeentehuis is het nieuwe politiebureau donderdagochtend geopend.

"Het bureau aan de Venrayseweg bleek al langer te groot geworden voor het aantal politieagenten dat er werkt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor een kleinere politiepost en die hebben we gevonden in het gemeentehuis", vertelt teamchef Jeremy Jonker over de verhuizing.

Oude boeken
Tijdens het inpakken van de dozen voorafgaand aan de verhuizing is Jonker nog een aantal heel oude boeken tegengekomen. "Daarin werden vroeger alle zaken uitgewerkt. Dat was nog voor de tijd van de typemachine." De teamchef heeft een deel van de boeken aangeboden bij het Nederlands Politiemuseum. "Heel bijzonder om zo'n oud proces-verbaal van net na de Tweede Wereldoorlog te lezen."

Dienstverlening
Los van de nieuwe locatie, gaat er volgens Jonker niets veranderen aan de dienstverlening. "Dezelfde hoeveelheid politiemensen blijft op dit bureau werkzaam. Wel is de recherchepost hier niet meer ondergebracht. Zij werken vanaf nu vanuit Panningen." Personen die door de politie worden aangehouden, komen in de meeste gevallen in het cellencomplex in Venlo terecht. "Maar we hebben hier wel een ophoudkamer, voor als iemand bijvoorbeeld agressief is en we de rit naar Venlo nog even niet willen maken."

Het politiebureau in het gemeentehuis is, net als op de oude locatie, elke dinsdag en donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Laat je reactie achter