advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Archieffoto

Politie noemt afvaldumpingen in Meterik en Lottum uitzonderlijk

Op twee plekken in de gemeente zijn afgelopen weekend jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt. De politie noemt het uitzonderlijk dat dit in één weekend in één gemeente twee keer gebeurt.

Zondagavond werden een kleine 40 vaten aangetroffen op de parkeerplaats van voetbalclub SV Lottum. In de Schadijkse Bossen in Meterik zijn zaterdagochtend ruim 30 jerrycans gevonden.

Misschien geen toeval
“Het is op dit moment niet aan te geven of er een verband is tussen de dumpingen. Het is wel opvallend, en misschien geen toeval, dat er twee dumpingen zo kort na elkaar in dezelfde gemeente plaatsvinden”, zegt een woordvoerder van de politie Limburg.

Onderzoek naar de stoffen
De hulpdiensten vermoeden dat het gaat om drugsafval, maar ook maandag kon dat nog niet bevestigd worden. “Dat moet allemaal gemeten geworden en die stoffen moeten worden gecontroleerd. Daar gaat even wat tijd overheen”, zegt de woordvoerder.

Toename
De politie constateert een toename in het lozen van afval van synthetische drugs. Opvallend is dat de dumping in Lottum in de vroege vooravond lijkt te hebben plaatsgevonden omdat in de regel dit soort dumpingen niet op klaarlichte dag worden gedaan.

De politie is voor het onderzoek op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van beide locaties.

Laat je reactie achter