advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Peter Elbers stopt als fractievoorzitter VVD

Peter Elbers uit Grubbenvorst vindt zijn nieuwe baan als bestuurder bij regionale omroep L1 niet verenigbaar met zijn raadswerk voor de VVD. Hij stopt daarom als fractievoorzitter van de partij.

Yvonne Douven neem de functie van fractievoorzitter over van Elbers. Imke Emons uit Melderslo wordt de nieuwe nummer twee van de partij. De VVD heeft twee zetels in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Tumult
Elbers werd begin september aangesteld als directeur bij L1. Daar ontstond direct tumult over onder het personeel. Elbers werd door de Raad van Commissarissen (RvC) van de omroep aangesteld. Die had in juli zonder het personeel in te lichten de zittende tweekoppige directie ontslagen. Toen Elbers werd benoemd als bestuurder, liep er nog een mediationtraject tussen de Ondernemingsraad (OR) en de RvC met de ontslagen directeur Bert Lemmens. De OR wil dat traject eerst afwachten, voordat Elbers wordt benoemd. 

Partijdigheid
De OR eist intussen dat de benoeming van de Grubbenvorsternaar wordt teruggedraaid en dreigt met een gang naar de rechter als gesprekken met de RvC niks opleveren. De werkvloer heeft er ook moeite mee dat Elbers een rol bij een politieke partij bekleedt. Dat zou de schijn van partijdigheid wekken. Elbers zegt de huidige raadsperiode graag te hebben afgemaakt, maar vindt nu zelf dat de twee functies niet te combineren zijn.

Laat je reactie achter