advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Opwaardering voor Sevenumse sporthal

Sporthal de Kruisweide in Sevenum krijgt extra kleedlokalen, bergruimte en een tussenwand om meer en beter gebruik van de voorziening mogelijk te maken.

De gemeenteraad verleende hiervoor dinsdag tijdens de raadvergadering een krediet van 520.300 euro. Dit gebeurde met een aangenomen amendement van Essentie, CDA en PvdA, die bovenop het oorspronkelijk voorstel van het plaatsen van de tussenwand ook de kleedlokalen en berging wilden aanpakken. 

Noodzaak
De realisatie van de kleedlokalen is de grootste investering (bijna vier ton), maar volgens een meerderheid van de gemeenteraad een broodnodige. Fractievoorzitter van Essentie Bram Hendrix wist op te merken dat sportende kinderen soms met vijftig tegelijk in de kleedlokalen zijn. "Wij zeggen: gebruik de sporthal. Dan moeten wel de basisvoorzieningen er zijn."

Verantwoord
Onder die basisvoorzieningen hoort volgens de raad niet de aanvankelijk gewenste tribune. Dat zou nog eens drie ton meer kosten. Een uitgave die in een tijd dat de gemeente voor grote financiële uitdagingen staat niet verantwoord is. Volgens oppositiepartijen VVD en SP is ook het dinsdagavond toegezegde krediet te veel van het goede. Zij wilden alleen geld steken in een tussenwand voor de sporthal. 

Laat je reactie achter