advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Pexels

Patiënten weer welkom bij VieCuri: opnamestop voorbij

De opnamestop die het VieCuri ziekenhuis in Venlo zaterdag noodgedwongen had ingesteld, is voorbij. Er is weer voldoende ruimte om patiënten in het ziekenhuis op te nemen.

Dat schrijft 1Limburg.

Door de doorstroming van patiënten te verbeteren, is er weer ruimte ontstaan in het ziekenhuis om nieuwe patiënten op te nemen. Daardoor kon de eerder dit weekend ingestelde opnamestop zondagmiddag om 17:00 uur weer opgeheven worden.

Spoedeisende hulp
Het ziekenhuis kwam zaterdag vol te liggen door een buitengewoon hoog aantal patiënten op de spoedeisende hulp in combinatie met een beperkte uitstroom. Daarom werd zaterdag besloten om vanaf 13:00 uur geen nieuwe patiënten meer op te nemen.
"Er werden minder patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan we normaal gesproken gewend zijn", legde een woordvoerder van VieCuri uit. "Dit hebben we op kunnen lossen door extra overleg met verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg."

Spannend en krap
"Het is nog steeds spannend en het blijft krap, maar we kunnen weer op een reguliere manier patiënten opnemen", aldus de woordvoerder.
Het ziekenhuis had de afgelopen week te maken met een flinke toestroom aan patiënten, mede door de hoge besmettingsgraad van covid in de regio.

Doorgestuurd
Door de tijdelijke opnamestop werden de meeste patiënten zaterdag en zondag direct doorgestuurd naar omliggende ziekenhuizen. Daarbij werd per patiënt een kritische afweging gemaakt voor een eventuele opname.
De geplande zorg en geboortezorg gingen in het ziekenhuis wel gewoon door.

Zeer uitzonderlijk
"We willen voor elke patiënt goede zorg bieden, maar elk ziekenhuis heeft zijn maximale capaciteit." Het besluit om tot een opnamestop over te gaan was een zeer uitzonderlijke situatie. "Als ziekenhuis willen we dit uiteraard liever niet. Het is een heel vergaande maatregel", zei de woordvoerder eerder al.

Laat je reactie achter