advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Onderwijskoepels en gemeente werken samen aan ontwikkeling kinderen

Volgens gemeente Horst aan de Maas is er te veel onduidelijkheid over de financiering en organisatie van de ondersteuning aan kinderen die problemen hebben met leren en opgroeien.

Onder het motto “We komen er samen uit voor het kind”, kwamen dinsdagmiddag zo’n 60 medewerkers van Stichting Akkoord, Dynamiek Scholengroep en de gemeente bijeen.

Een nieuwe start
De bijeenkomst symboliseert de start van nieuwe samenwerkingsafspraken. Die moeten ertoe leiden dat medewerkers zich nóg meer kunnen richten op het geven van goede ondersteuning aan kinderen die begeleiding nodig hebben. 

De juiste hulp
Met deze nieuwe afspraken staat de juiste hulp voor het kind voorop en kunnen gezinscoaches van de gemeente en de begeleiders op school samen met de ouders kijken wat er nodig is, eventueel met hulp van specialisten uit andere organisaties. “Ouders en kinderen mogen erop vertrouwen dat dit achter de schermen goed wordt georganiseerd,” aldus wethouder Kuipers. “Want discussies over geld en verantwoordelijkheden horen niet thuis in een gesprek over gezond en gelukkig opgroeien.”

Verantwoordelijkheid
De opvatting van de partijen is; als kinderen lekker in hun vel zitten, groeien ze op tot gelukkige en zelfstandige volwassenen. Daarvoor is een omgeving nodig die hen kansen biedt. Die verantwoordelijkheid ligt bij ouders en verzorgers maar ook verenigingen en andere organisaties spelen een rol in de ontwikkeling van kinderen. 

Complex systeem
Volgens wethouder Thijs Kuipers klinkt dat vanzelfsprekend. “We zijn ook goed op weg. Er is enorm veel kennis en expertise bij alle betrokken organisaties. Alleen in de praktijk is samenwerking niet altijd eenvoudig. Het is een enorm complex systeem. Daardoor was het soms onduidelijk wat iets kost, wie dat betaalt en wie daarover beslist en het laatste wat we willen, is dat ouders en hun kinderen daar last van hebben.”

Laat je reactie achter