advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Toverland

Omwonenden bezorgd over uitbreidingsplannen Toverland

Nieuwe attracties en themagebieden en mogelijk ook een groot hotel. Inwoners van Kronenberg en Evertsoord zijn bezorgd over de uitbreidingsplannen van Toverland in Sevenum.

Het attractiepark wil in de komende 25 tot 30 jaar fors uitbreiden.

Hotel
Omwonenden vrezen onder meer voor toenemende overlast van verkeer en geluid. "Op dit moment hebben de inwoners van Kronenberg al veel last van bijvoorbeeld vuurwerk en de attracties", zegt Frans Houwen van het Burgerinitiatief Leefbaarheid Kronenberg en Evertsoord (BLKE). Hij maakt zich met name zorgen over de mogelijke komst van een groot hotel. "Een hotel met 800 kamers is gigantisch. Dat zou volgens mij het grootste van Nederland worden. Met de verblijfslocaties die er nu al zijn, kom je dan aan zo'n 4.600 mensen per nacht. Dat is ongeveer drie keer zoveel als de huidige bevolking van Kronenberg en Evertsoord."

Omvang onderzocht
Algemeen directeur van Toverland Jean Gelissen jr. wil niet bevestigen dat er daadwerkelijk zo'n groot hotel komt. "Op termijn zullen we zeker een hotel bouwen. De omvang, die 800 kamers, wordt op dit moment onderzocht. Maar op welke manier wij die 800 kamers invullen, weten we op dit moment nog niet. Dat aantal zou bijvoorbeeld verdeeld kunnen worden over meerdere hotels, maar ook over andere vormen van verblijfsrecreatie", licht hij toe.

Gesprek
Op dit moment zijn Toverland en de omwonenden met elkaar in gesprek over de uitbreidingsplannen. Gelissen jr.: "Dat betekent niet dat we in het plan ieders wens kunnen invullen, maar we proberen in ieder geval het proces zo goed mogelijk te doorlopen en niemand te vergeten." Volgens Houwen hebben de inwoners van Kronenberg en Evertsoord nog veel vertrouwen in een goede afloop: "We willen via gesprekken kijken hoever Toverland wil gaan en waar voor ons de grens ligt. Op die manier hopen we de leefbaarheid in de dorpen in de toekomst veilig te stellen." Mochten de gesprekken niet het gewenste resultaat opleveren, dan sluit Houwen verdere stappen niet uit.

Laat je reactie achter