advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

OM eist 36 maanden cel tegen Meterikker die op agent inreed

De 21-jarige man uit Meterik die op oudjaarsavond in Venlo met zijn auto ervoor zorgde dat een agent onder zijn dienstmotor terechtkwam en meters met de auto werd meegesleurd, heeft bij Rechtbank Roermond 36 maanden cel tegen zich horen eisen.

Naast de celstraf wil het Openbaar Ministerie (OM) vijf jaar het rijbewijs van de man afpakken.

Aanhouding
Een motoragent wilde de man op 31 december 2019 aanspreken op de defecte uitlaat van zijn auto. Hierop ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging stopte de automobilist om vervolgens hard achteruit te rijden. De agent kwam hierdoor onder de motor terecht en werd zo’n tien meter meegesleurd. De valbeugels van de motor voorkwamen dat de agent overreden werd door de auto. De bestuurder vluchtte vervolgens met gedoofde lichten richting Blerick en wist te ontkomen. Enkele dagen later hield de politie de man alsnog aan. Daarbij probeerde hij wederom te vluchten. 

Poging doodslag
Het OM legt de verdachte poging tot doodslag ten laste. Volgens zijn advocaat was de actie geen opzet maar een paniekreactie. De verdediging vraagt om vrijlating van de man die nu zeven maanden vastzit. De rechter doet op 13 juli uitspraak in de zaak. 

Laat je reactie achter