Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Non-food kramen terug op weekmarkt

Door de noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bestaat de Horster weekmarkt sinds eind maart uit maximaal elf kramen met alleen etenswaren. Maar daar komt nu verandering in; vanaf dinsdag keren de non-food kramen terug.
Wel worden net als in andere branches die weer open mogen ook hier maatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. "Dat betekent dat we eigenlijk een markt van een lint maken. Dat lint begint aan de zijkant van het gemeentehuis en loopt door tot aan het pand van de voormalige sportzaak Meulendijks", aldus burgemeester Ryan Palmen. De kramen worden zo neergezet dat er rekening gehouden kan worden met de afstandsnorm.

Anders
Burgemeester Palmen geeft aan dat de verantwoordelijkheid die marktkooplui en bezoekers nemen er deels voor heeft gezorgd dat er weer meer mogelijk is op de weekmarkt. Ook heeft het feit dat er in het Horster centrum voldoende ruimte is meegespeeld. Ondanks dat de non-food kramen terugkeren, zal de markt volgens Palmen toch anders zijn: "De sfeer van de markt zal niet zo knus zijn zoals eerst, maar bezoekers kunnen wel hun producten halen bij alle kramen, zoals zij gewend waren."
advertentie Banner-centraal Horst Centrum