advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Museum de Kantfabriek heropent met dubbelexpositie

De Kantfabriek opent op 5 september weer haar deuren. Het museum heeft dan een dubbelexpositie en stelt werk uit eigen depot ten toon.

"We konden gewoonweg niet open omdat de meeste van onze vrijwilligers in de risicogroep vallen. Toen we weer groen licht kregen zijn we zo snel mogelijk weer gaan herprogrammeren", vertelt Hoofd Expositie Tineke Geurts.

Herprogrammering
"We hebben het hier bij de Kantfabriek nogal druk gehad met de herprogrammering van het museum, omdat de grote China-expositie door corona niet is doorgegaan. We hadden ons hier jaren op verheugd, want dat zou een hoogtepunt van het museum zijn geweest. Daar hebben we met ons team heel veel werk ingestoken. Alles stond klaar om ingericht te worden en toen kwam corona", licht Geurts toe.

Expositie
De foto-expositie ‘Mensen met Mogelijkheden’ waar het museum mee opent, is van Louka Rongen (22). De fotografe uit America is dit jaar afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Naast deze foto-expositie wordt er ook een verzameling uit eigen depot tentoongesteld. Geurts."Een selectie van kleine tasjes die vroeger gebruikt werden als sieraad of als damestasje. De attributen zijn afkomstig uit verschillende landen en zijn gemaakt met diverse handwerktechnieken en van allerlei materialen."

Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Er wordt gewerkt met een tijdslot. "Plan uw bezoek ", aldus Geurts.

Laat je reactie achter