advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Mondkapjesadvies krijgt navolging in winkelcentrum Horst

In het winkelcentrum van Horst is het mondmasker daags na het advies van het kabinet aan een opmars bezig. "Ik denk dat de discussie gevoerd is, we moeten er nu naar handelen."

Een dringend advies van het kabinet aan iedereen om mondkapjes in de publieke ruimte te dragen. Sinds woensdag krijgen ook inwoners en ondernemers van Horst aan de Maas met het advies te maken. In het straatbeeld komen de mondkapjes donderdagmiddag dan ook veelvuldig terug. "We hebben al veel te lang gediscussieerd over het nut en on-nut. Op een gegeven moment moeten we het gewoon doen", zegt een supermarktbezoeker terwijl hij zijn winkelkar pakt. "Onder het motto: baat het niet, dan schaadt het niet." 

Eigen verantwoordelijkheid
Vooralsnog ligt de verantwoordelijkheid voor het dragen van de maskers bij de mensen en ondernemers zelf. Er kwam woensdag na het advies van premier Mark Rutte dan ook snel kritiek: in andere landen is het verplicht en staan er boetes op het niet dragen van de mondkapjes. Hier moeten winkeliers voor politieagent spelen, klonk het op sommige plekken. "Ik ga het ze niet verplichten", zegt juwelier Wil Litjens. Hij heeft een juwelierszaak in het centrum. "Het moet van overheidswege aangedragen worden. Je gaat anders geen eenduidig beleid krijgen. De een doet het wel, de ander niet."

Een man met een pet loopt bij de Jan Linders supermarkt voorbij. Er is geen mondmasker op zijn gezicht te bespeuren. "Ik draag zelf geen mondkapje, maar mijdt wel drukke plekken. De afstand respecteer ik daarmee wel."

Laat je reactie achter