advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Minister bezoekt Gasthoêsplein

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht maandagmiddag het centrum van Horst om te kijken naar de klimaatoplossingen die zijn gerealiseerd op het Gasthoêsplein. Die vormen samen een pilotproject en zijn mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het Rijk.

Het Gasthoesplein moet met de maatregelen een klimaatbestendig plein worden dat tegen weersextremen kan. Zo zijn er onder meer waterabsorberende tegels en klinkers gelegd, wordt regenwater opgeslagen in buffers onder de grond en moet het vervolgens gebruikt worden om te koelen. De gemeente ziet het als een proeftuin en wil bij bewezen effectiviteit een voorbeeld zijn voor de rest van het land. Minister Van Nieuwenhuizen kreeg maandagmiddag uitleg van de bedrijven achter de slimme klimaatoplossingen. 

Meetinstrumenten
Met de subsidie uit Den Haag is onder meer meetapparatuur betaald, zodat kan worden gemonitord hoe effectief de maatregelen straks zullen uitpakken. Ook zijn samenwerkingsverbanden met scholen aangegaan, die de impact van de maatregelen gaan berekenen.

Aan het einde van het bezoek ondertekende Van Nieuwenhuizen de subsidiebijdrage.

Laat je reactie achter