Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

'Mijn omzet is door de crisis met bijna 95 procent gedaald'

Voor de fashionwinkels in het centrum van Horst is de coronacrisis een zware tijd. Schoenen- en kledingzaken hebben voor veel geld hun voorjaars- en zomercollectie ingekocht. Die collectie hangt nu in de winkel, maar klanten zijn er nauwelijks.
Lamija Thomassen van De Schoester Schoenmode: "Mijn omzet is met bijna 95 procent gedaald. Dit zijn maanden waarin ik echt omzet moet maken, zodat ik de ingekochte collectie terug kan verdienen." Ook voor Nicole Schreurs van Dwarz Kidzmode is de crisis merkbaar: "Waar normaal tien klanten zouden komen, zijn het er nu vier. Het loopt dus flink terug."

Veel vragen
Centrummanager Anita Rongen-Derks heeft de afgelopen weken veel vragen gekregen van ondernemers. Ze vertelt: "Vooral in het begin ging het over hoe het nu verder moet met kosten voor personeel, huur en andere vaste lasten." Rongen-Derks krijgt inmiddels een stuk minder vragen, omdat de regels van de steunmaatregelen volgens haar nu een stuk duidelijker zijn dan eerst.
Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud.

Lamija Thomassen van De Schoester Schoenmode

Steunmaatregelen
Ook de Horster fashion ondernemers Thomassen en Schreurs hebben een beroep gedaan op de steunmaatregelen van het kabinet en de gemeente. Maar of die hulp voor hen voldoende is om het hoofd boven water te houden, is maar de vraag. "Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud. Langzaam raakt de kleine voorraad aan geld op. De hulp die we zouden krijgen, komt nog niet", aldus Thomassen. Schreurs heeft met haar kledingzaak onlangs de plannen voor uitbreiding definitief gemaakt: "In februari ging de kogel door de kerk. Nu is er geen weg meer terug. Dat maakt het extra spannend."

'Support your locals'
De centrummanagement roept om om zoveel mogelijk bij de lokale ondernemers te shoppen. "Samen kunnen we ervoor zorgen dat zij er ook na deze crisis nog zijn", zegt ze. Schreurs merkt het 'support your locals' terug in haar kledingzaak: "De klanten die wél komen, kopen ook echt goed. Zij shoppen hun hele voorjaarscollectie bij elkaar. Je merkt dat het je gegund wordt."
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur