advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Lokale filmmakers komen met documentaire over Donker Horst

Filmmakers Gérard Koenen en Arie Stas presenteren volgende week in de tuin van restaurant Grøn in Horst hun documentaire over het evenement Donker Horst.

Als onderdeel van het themajaar Horst aan de Maas 800 gingen onder de noemer Donker Horst in oktober vorig jaar op drie avonden alle lichten in het centrum uit en werd het geluid tot een minimum beperkt. Op verschillende plekken maakten figuranten deel uit van het programma. Donker Horst trok zo'n 6.000 bezoekers. Gérard Koenen: "Het was echt heel donker. Video en duisternis werkt eigenlijk niet. Gelukkig had ik toch toestemming gekregen om op sommige plekken met een lamp te filmen."

'Passie'
Het decor van Donker Horst gaf Koenen een beetje het idee van de Winter Efteling: "De klederdracht, het teruggaan in de tijd en die stilte. Het was erg bijzonder." De documentairemaker wil de kijkers een duidelijke boodschap meegeven. "De passie waarmee de mensen aan het evenement hebben gewerkt en hoeveel erbij komt kijken", aldus Koenen.

Vertoningen
De documentaire Donker Horst een Stil Spektakel is komende week op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag te zien in de tuin van restaurant Grøn in Horst. De eerste twee vertoningen zijn voor personen die vorig jaar aan het evenement hebben deelgenomen. Voor de andere twee avonden kunnen belangstellenden zich aanmelden. Vanwege de coronamaatregelen is er bij elke vertoning plek voor maximaal 60 personen.

Laat je reactie achter