advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Kwijtschelden huur door gemeente geen verrassing voor verenigingen

Het komt niet als een verrassing voor maatschappelijke organisaties dat de gemeente hen de huur kwijtscheldt van tijdens de lockdown-periode. “Eigenlijk hadden wij dit wel een beetje verwacht."

Het gaat om gemeentelijke accommodaties die een ruimte van de gemeente huren en die vanwege het coronavirus de deuren moesten sluiten. Volgens Bianca van den Berg van turnclub Hosema zou het ook ‘een beetje vreemd’ zijn geweest als ze voor die periode wel hadden moeten betalen. "Eigenlijk hadden wij dit wel een beetje verwacht."

Vrijwilligers
Volgens wethouder Han Geurts is de sector in de crisis hard geraakt en met name staande gehouden door vrijwilligers. Zij die er met ziel en zaligheid mee bezig zijn, en van de ene op de andere dag gewoon niks meer konden doen. “Hiermee laten we waardering zien en dat we ze tegemoet willen komen voor al het goede werk dat ze tijdens de lockdown wel gedaan hebben."

Impact
"Deze coronatijd heeft voor veel verenigingen grote impact en brengt ook extra kosten met zich mee; denk aan handgel en schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld. Dan is natuurlijk iedere hulp die je wordt geboden welkom en in dit geval fijn dat de gemeente bij kan springen", aldus Jeroen Kleever van Budoclub Horst.

60 verenigingen
In totaal gaat het over zo'n vijftig á zestig partijen die worden gecompenseerd door de gemeente. Commerciële huurders worden ook tegemoet gekomen; zij betalen de helft van de huur van de coronamaanden.

Laat je reactie achter