RKsv Wittenhorst

Knap gelijkspel Wittenhorst bij GOES

Op bezoek bij koploper en titelfavoriet GOES heeft Wittenhorst 1 een knap gelijkspel behaald: 2-2. Gezien het spelbeeld was dit zeker geen onverdiend punt.

Het plan van de Horstenaren was duidelijk: tegen het gevaarlijke GOES zakte men in en loerde het op foutjes van de thuisploeg.

Al snel kregen de bezoekers een mogelijkheid: balverlies leidde tot een bijna kans voor Verkennis, maar de spits kon net niet bij de bal. De daaropvolgende corner werd door de aanvaller in het zijnet gekopt.

Achterstand
Na ruim twintig minuten kwam Van Rensch een teenlengte tekort om uit te halen, waarna de eerste kans aan de zijde van GOES via Rowan Traas voorlangs vloog. Waar de Horstenaren even later geklungel in de defensie niet afstraften, kwamen de gastheren vlak voor het half uur op voorsprong via Traas.

Dubbelslag
Waar enkele minuten later Traas dichtbij zijn tweede van de middag was, zag Giel Beurskens een knappe kopbal gekeerd worden door doelman Lentink.
Vervolgens sloeg de ploeg van Sjoerd van der Coelen twee keer toe: een corner van Luc van Kuijck werd nog geschampt door Verkennis en een minuut later schoot de spits met een bekeken schot de 1-2 voorsprong tegen de touwen.
Ongekende luxe voor de bezoekers, die de punten hard nodig hebben in de strijd om directe handhaving in de Vierde Divisie.

Onder druk
Trainer De Nooijer van GOES liet het er niet bij zitten: met maar liefst drie wissels wilde hij een verandering teweeg brengen in de tweede helft. Die kwam er al binnen één minuut: invaller De Smit kopte de bal met een boogje over Arts en tekende hiermee voor de snelle gelijkmaker. Zo'n tien minuten in de tweede helft wist Lentink adequaat te reageren op een grote kans van Verkennis, welke tot corner werd verwerkt. Vlak na het uur verwerkte Arts een grote kans voor Roemeratoe tot een hoekschop.

Hectische slotfase
In de laatste twintig minuten creëerden beide ploegen kansen voor de overwinning, maar was het duidelijk dat de Limburgers met een puntje genoegen zouden nemen en op de counter loerden. Een prachtig schot van Giel Beurskens werd na zo'n 65 minuten knap gestopt, waar even later Verkennis nét niet werd bereikt.

Tien minuten voor tijd zorgde een scrimmage voor het doel van Arts voor gevaar, maar de Horster defensie hield zich, ondanks een stevig slotoffensief, knap staande. Een verdienstelijk gelijkspel werd hiermee uit het vuur gesleept.

Laat je reactie achter

Rapport: gedetineerde Ter Peel stierf in 2022 door slechte medische zorg

Een vrouw uit Helmond die in 2022 overleed in de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord, werd het slachtoffer van slechte medische zorg.

Herdenkingsdiensten en kransleggingen in Horst aan de Maas

Tijdens Dodenherdenking op zaterdag 4 mei herdenken we in heel Nederland de slachtoffers van oorlog en vredesmissies en worden er kransen gelegd. In Horst aan de Maas gebeurt dit bij verschillende oorlogsmonumenten.

Zwemles voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Horst aan de Maas

De meeste kinderen in Horst aan de Maas hebben een zwemdiploma. Enkele kinderen hebben die, om verschillende redenen, nog niet.

Wegwerkzaamheden N556 tussen Hegelsom en de A73 bijna klaar
Nog enkele dagen wat verkeersoverlast of even omrijden

Nog enkele dagen en dan is de verkeerssituatie rondom Horst weer wat "normaler". Dan zijn de wegwerkzaamheden aan de N556, en dan met name het deel tussen de overweg in Hegelsom en de A73 in Horst, afgerond.

Degradatie dreigt voor Melderslo 1 na verlies tegen Hegelsom 1

Het eerste team van SV Melderslo 1 heeft zondagmiddag een nederlaag te verduren gekregen in het duel met Hegelsom 1: de 3e klasse-wedstrijd eindigde in 0-1.

SV United verliest nipt van HVV Helmond

SV United heeft zondagmiddag geen resultaat weten te boeken tegen HVV Helmond. De ploeg van trainer Kevin Koolhof kwam net te kort tegen de nieuwe nummer drie van de ranglijst: 1-2.