Banner-TOP SANGEAN-01

advertentie

Kinderklimaattop strijkt neer in America

De gemeente, het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs houden van 20 tot en met 22 september de Kids Climate Conference.
Dit jaarlijkse evenement is een klimaattop voor kinderen van 8 tot 14 jaar. De Kids Climate Conference vindt dit jaar plaats bij De Heere Peel in America. Deze editie staat in het teken van een voedingsbodem voor een betere aarde.

Duurzaamheidsvraagstukken
Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot het grootste duurzaamheidsevenement voor kinderen. Tijdens de kinderklimaattop buigen ruim 150 Nederlandse en Belgische kinderen zich over belangrijke duurzaamheidsvraagstukken. De kinderen gaan onder meer aan de slag met de thema’s krachtvoer, de oorsprong van ons eten, klimaat tot in de bodem en duurzame groei. Een vakjury beoordeeld de oplossingen van de jeugd. De beste ideeën worden door de kinderen aangeboden aan de Tweede Kamer in Nederland en het Vlaamse parlement in België.

Internationale duurzaamheidsprijs
De gemeente heeft duurzaamheid al jaren hoog op de agenda staan en won dit jaar de European Green Leaf Award: een internationale duurzaamheidsprijs voor gemeenten ingesteld door het Europees Parlement. De gemeente kreeg deze prijs vanwege de grote rol die inwoners spelen tijdens initiatieven op het gebied van duurzaamheid.
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur

Lees ook deze artikelen