advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Sport aan de Maas

Ilvy Sanders van start als nieuwe JOGG-regisseur

Oud-topvolleyballer Ilvy Sanders (23) is de nieuwe JOGG-regisseur van de gemeente Horst aan de Maas. Zij gaat zich inzetten voor een betere gezondheid onder jongeren.

De gemeente werkt al sinds 2016 met een JOGG-regisseur (jongeren op gezond gewicht) als initiatief van Sport aan de Maas.

Stokje overnemen
“Toen ik werd gevraagd om het stokje over te nemen van Ron Klemann heb ik die kans met beide handen aangegrepen”, aldus de oud-speler van onder meer VC Peelpush uit Meijel. Ze laat weten dat iedereen mee kan doen aan een leven vol beweging in de gemeente. Hierdoor krijgen jongeren de kans om zo gezonder op te groeien.

Weinig stimulans
Sanders gaat zich in haar nieuwe functie als JOGG-regisseur richten op de omgeving van jonge kinderen. “Eén op de zeven jongeren lijdt aan overgewicht door te weinig beweging en ongezonde voeding.” Volgens haar krijgen deze kinderen vanuit hun directe omgeving weinig stimulans om te bewegen en gezond en gevarieerd te eten.

Regelmatig bewegen
“Kinderen die regelmatig bewegen en gezond eten zijn in het algemeen gelukkiger. Ook zijn ze motorisch, sociaal en fysiek sterker. Wij zorgen er samen met ons landelijke en lokale netwerk voor dat ‘gezond’ makkelijker en leuker wordt”, zegt Sanders.

Laat je reactie achter